www.promotor.ro informeaza: Hotii ar face orice altceva in afara de a-si castiga existenta in mod corect. Poate acesta e si motivul pentru care au foarte mult timp la dispozitie, in care nu au altceva mai bun de facut decat sa se gandeasca la noi metode prin care pot profita de neglijenta soferilor.
Iata, asadar, opt dintre cele mai eficiente metode folosite de hoti pentru a-ti fura lucruri din masina sau chiar masina cu totul.

Metoda accidentului

E o modalitate de furt care a ajuns chiar si in strainatate si care implica, asa cum ii spune si numele, un mic accident. Mai exact, atunci cand iesi de pe o alee, ei par a te lasa sa intri pe drumul principal, apoi intra in tine. Iar de aici incolo, sunt doua variante in care ramai fara bani.

Nu uita sa fii cu ochii-n patru tot timpul!

Prima: dupa ce trageti pe dreapta pentru a rezolva problema cu asigurarile RCA pe cale amiabila, soferul celeilalte masini iti va distrage atenttia. Iti va fi imposibil sa dovedesti legatura dintre cei doi. O varianta a acestei hotii este faptul ca individul care a intrat in tine iti va cere bani ca sa treaca cu vederea accidentul.
A doua: soferul iti va reprosa accidentul, pretinzand ca l-ai unteles gresit, ca el nu te-a lasat de fapt sa treci. Dar iti va propune sa o rezolvati intre voi, raportand masina ca fiind lovita in parcare, contra unei sume de bani. De multe ori sunt chiar foarte agresivi in acest sens.
Ce sa faci daca patesti asa cev: in primul rand, asigura-te ca ai scos cheia din contact si ai incuiat usile dupa ce ai iesit din masina. Apoi, incearca sa porti discutia despre asigurare langa masina ta sau untr-o pozirie care iti permite sa o urmaresti usor. Si, mai important decat orice, fii foarte atent la tot ce se intampla in jurul tau â€" daca simti ca ceva nu e in regula, nu ezita sa chemi Politia.

Bruiajul telecomenzii sistemului de inchidere centralizata

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute metode de furt din masini si implica folosirea unui dispozitiv de bruiaj comandat de cineva dintr-o masina din apropiere.
Ce sa faci ca sa nu cazi in plasa: cel mai important e sa verifici de fiecare data daca TOATE usile s-au incuiat dupa ce ai apasat pe butonul de pe telecomanda. Daca nu s-a intamplat asta, foloseste cheia in yala usii, asa ca pe vremuri. Daca nu ai cheie fizica sau nu ai o yala in care sa o folosesti (multe masini noi nu au), intra inapoi in masina, incuie usile din interior si pleaca de acolo â€" cine stie, poate ii vezi pe cei care asteapta sa te fure, vezi numarul de inmatriculare al masinii in care stau si chemi Politia.

Metoda cersetorului

Chiar daca s-ar putea ca prietenii tai sa-ti spuna ca esti paranoic daca incui usile la masina de fiecare data cand pornesti la drum, sa stii ca e foarte sanatos sa faci asta, indiferent de ce spun ei.
Atunci cand esti singur la semafor, noaptea, iar in jurul masinii tale se aduna o mare de cersetori (care de fapt s-ar putea sa fie hoti), iar tu ai lasat pe bancheta din spate o geanta de care ai uitat, cred ca e mai bine sa ai usile incuiate decat sa pari barbat in fata prietenilor tai, nu?

Metoda abtibildului


Stim cum e sa fii atat de grabit dimineata incat sa nu ai timp sa arunci o privire peste toata masina inainte sa pornesti la drum. Si poti sa fii sigur ca si hotii stiu asta.
Daca vezi un abtibild lipit pe luneta dupa ce ai urcat la volan, nu uita sa opresti motorul si sa incui usile dupa ce iesi din masina ca sa vezi despre ce este vorba. S-ar putea sa nu scrie nimic pe el, dar cineva foarte rabdator poate fi prin preajma, pregatit sa intre in masina ta pornita si descuiata.
Metoda am nevoie de ajutor!”
Cu siguranta ai vazut si tu cel putin un astfel de exemplu pe drumurile din Romania. Pe scurt, o masina (de obicei cu numere de inmatriculare straine) este oprita pe marginea soselei cu capota deschisa, iar langa ea se afla un barbat sau o femeie care face semne disperate sa opresti ca sa dai o mana de ajutor. Dar, asa cum probabil ti-ai imaginat, cel mai bine e sa iti continui drumul linistit, desi s-ar putea sa vezi in oglinda retrovizoare cum napastuitul” alearga dupa masina ta disperat.
Daca omul de pe marginea drumului exagereaza cu gesturile, mai bine mergi mai departe
Daca ai face greseala sa opresti, trebuie sa stii ca nu exista un singur om in aceasta operatiune, ci mai multi. Cel care sta in drum si iti distrage atentia, in timp ce altcineva are grija ca tu sa ramai fara lucruri sau chiar fara masina.
Nu accepta, sub nici o forma, sa le tractezi masina sau sa ii duci pe unul dintre ei cu masina ta â€" s-ar putea sa loveasca masina ta sau sa te trezesti ca esti amenintat cu moartea.

Metoda inteparii anvelopei


Operatiunea se intampla de cele mai multe ori in parcari, unde hotii pot urmari posibilele tinte fara a fi reperati usor. Asa ca atunci cand vad pe cineva cu o masina scumpa, trec imediat la treaba: inteapa una dintre anvelope cu un obiect subtire, dar foarte ascutit, ca sa nu para ca pneul a fost taiat.
Cand tinta se intoarce la masina si vede ca are o roata dezumflata, hotii pandesc daca si-a lasat lucrurile de valoare in masina descuiata si actioneaza cand soferul sau soferita schimba roata.
Asadar, atunci cand faci pana si esti singur in masina, asigura-te ca ai incuiat usile, iar portbagajul este inchis inainte de a trece la treaba.

Metoda cutiilor de bere

Aceasta metoda implica un singur hot, care leaga niste cutii de metal goale sub bara din spate a masinii tale, dupa care se ascunde in apropiere. Cand tu pornesti la drum si auzi zgomotele, e firesc sa opresti ca sa vezi ce se intampla, insa nu uita sa opresti motorul si sa incui usile dupa ce ai iesit. Altfel, hotul va profita de neatentia ta si vei ramane fara masina in doar cateva secunde.

Metoda valetului


O modalitate de furt practicata mai ales in statiunile de pe litoralul din Bulgaria, la hotelurile scumpe, unde ar trebui sa existe valeti care parcheaza masinile clientilor.
In realitate, nu prea poti sa fii 100% sigur daca omul care vrea sa iti ia masina chiar daca lucreaza pentru hotel, chiar daca poarta costum si are ecuson, asa ca cel mai bine ar fi sa iti parchezi tu singur masina, fiindca altfel s-ar putea sa dai cheile unui hot de masini care nu o sa se uite inapoi dupa ce urca la volan.