AmosNews : Au fost date in folosinta 4 pasarele pietonale, una in Comarnic, doua in Busteni si una in Azuga

Sambata seara au fost date in folosinta 4 pasarele pietonale, una in Comarnic, doua in Busteni si una in Azuga.
Instalarea pasarelor pietonale a permis desfiintarea a patru treceri de pietoni din zona centrala a statiunii Busteni, a doua treceri de pietoni din Azuga si a uneia din Comarnic.
Trecerile de pietoni ramase, cate doua in fiecare statiune, sunt amplasate in zona centrala a Busteniului, respectiv la intrarile in localitatile Azuga si Comarnic.
O alta masura pentru fluidizarea traficului in Busteni este montarea separatoarelor de sens in centrul statiunii care nu vor mai permite virarea la stanga, pentru aceasta manevra fiind amenajate doua puncte de intoarcere la intrarile in localitate.
Politistii rutieri vor actiona astfel incat conducatorii de autovehicule si pietonii sa se conformeze noi modalitati de desfasurare a traficului.
Conform normativelor tehnice, capacitatea de circulatie a unui drum national, clasa I, categorie in care este incadrat si Drumul National 1, este de 800 de autovehicule pe sens de circulatie pe ora.
Aceste valori scad proportional cu numarul conflictelor de trafic generate de trecerile pentru pietoni, relatii de stanga, obiective cu acces la drum sau traversarea localitatiilor.
Depasirea capacitatii de circulatie a unui drum genereaza scaderea vitezei de circulatie a autovehiculelor si implicit formarea coloanelor si ambuteiajelor.
Conform masuratorilor efectuate de Sistemul de supraveghere a traficului rutier pe Drumul National 1, pe sectorul Comarnic - Busteni - Azuga, de miercuri 14 august a.c. si pana in prezent, au circulat, pe sensul Bucuresti - Brasov, 18.975 de autovehicule.
Cele mai mari valori inregistrate la statia de masurare Sinaia, au fost la data de 15 august a.c., respectiv peste 1.300 de autovehicule pe ora pe ambele sensuri de circulatie, valori ce s-au mentinut pana in jurul orei 22:00.
In perioadele de varf de trafic, ca cele inregistrate in ultima perioada, cei 30 de km. dintre Comarnic si Azuga se parcurg in aproximativ doua ore.
Din anul 1999 si pana in prezent, in localitatile Comarnic, Busteni si Azuga au avut loc 323 de accidente in urma carora au rezultate 465 de victime, dintre care 51 de persoane decedate.
De asemenea, in perioada amintita, in cele trei localitati s-au produs 3.483 de tamponari.
Inaugurarea acestora va avea loc duminica, la eveniment fiind asteptat sa participe si premierul Victor Ponta si vicepremierul Gabriel Oprea