Politistii romani au anihilat o retea de traficanti de carne vie care racolau tinere naive din satele Moldovei pentru a le duce pe litoral, sa voteze la referendum imbracate sumar, in compania primarului Radu Mazare.
Ce e mai grav e ca multe tinere erau minore si nu aveau drept de vot. Aceste fete, carora le-a fost furata copilaria, fiind obligate sa mearga la urne inainte de a implini 18 ani, beneficiaza acum de asistenta psihologica, deoarece trebuie sa lase in urma experienta traumatizanta a scrutinului.
Membrii gruparii umblau prin sate izolate din Moldova, alegeau tinere prezentabile, provenind din familii sarace si pe promiteau contracte avantajoase pe litoral, in domeniul artistic. Odata ajunse la Constanta, tinerele descopereau cu stupoare ca au fost aduse de fapt pentru a vota la referendum, in compania edilului sef Radu Mazare. In acel moment, era insa prea tarziu sa mai dea inapoi. Primarul le oprise buletinul si nu mai exista cale de intoarcere. Tinerele erau astfel obligate sa mearga incolonate la urne si sa intre in cabine stramte si incomode, in compania cate unui buletin de vot, pe care de cele mai multe ori nici macar nu-l placeau.