Mediafax: Perchezitii la locuinta principalului suspect in cazul uciderii preotului din Focsani

Anchetatorii perchezitioneaza locuinta din Focsani a lui Florentin Puscoiu, retinut duminica, in jurul orei 4.00, de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea, pentru uciderea preotului Tudor Marin. Initial, suspectul nu si-a recunoscut fapta, insa, in fata probelor care il incriminau, a cedat.
Una din pistele care a condus la prinderea suspectului a fost apelul anchetatorilor catre protopopul de Focsani de a ii intreba pe preotii din zona daca vreun enorias corespunde descrierii din portretul robot si daca a venit pentru explicatii ale versetelor biblice, asa cum a facut-o Puscoiu pentru a se apropia de parintele Marin, au declarat surse judiciare, citate de MEDIAFAX.
Florentin Puscoiu (30 de ani) a lucrat in Italia, iar la un moment dat patronul sau l-a acuzat ca ar fi sustras anumite bunuri, fapt negat de focsanean. De frica patronului, care isi pusese garzile pe el, Puscoiu s-a intors in Romania, unde a inceput sa mearga la biserica, spun sursele citate.
Tanarul a mers la mai multi preoti pentru a se spovedi, la fel cum a facut-o si sambata, unde insa a scos cutitul si l-a injunghiat in inima pe parintele Tudor Marin.
Puscoiu fusese sanctionat ulterior pentru port ilegal de cutit, precizeaza sursele citate.
Florentin Puscoiu este acuzat ca l-a ucis pe preotul de la Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" din Focsani, el fiind prins de politisti in apartamentul sau din municipiu.
Suspectul a fost dus la audieri, fiind ulterior retinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Tribunalului Vrancea, sub acuzatia de omor calificat, potrivit procurorului Ioan Lefter, seful Parchetului Tribunalului Vrancea.
Barbatul urmeaza sa fie prezentat, duminica, instantei cu propunere de arestare preventiva.
Crima de la Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" aflata in Piata Unirii din Focsani a avut loc, sambata, in jurul orei 10.30, la scurt timp dupa slujba, cand in lacasul de cult mai ramasesera doar preotul Tudor Marin si femeia care vindea lumanari, aceasta fiind, de altfel, singurul martor.
Femeia spune ca in cursul acestei zile atacatorul a venit de doua ori in biserica, fiind imbracat cu o camasa neagra. Ea afirma ca a doua oara cand a venit barbatul a mers la preot, spunandu-i ca vrea sa ii explice citate din Biblie.
"Avea niste foi in mana. Parintele nu a apucat sa se uite. Nu era nici lumina in biserica. L-am vazut apoi pe barbat fugind, mi-am dat seama ca se intamplase ceva rau, am inceput sa tip. Parintele a apucat sa ajunga langa usa bisericii, unde s-a prabusit. Era plin de sange", povestea femeia.
La scurt timp, la fata locului a ajuns o ambulanta, insa echipajul medical nu l-a mai putut salva pe preot.
Cutitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminalisti, care au prelevat probe ADN. De asemenea, in biserica au fost gasite si foile pe care atacatorul le avea in mana si care contin pasaje din Biblie referitoare la pacat si pedeapsa.