Un agent de la Politia Bailesti este anchetat pentru ca ar fi furat doua roti de la masina unui concitadin.
In "cel mai sigur oras din Romania", asa cum numea Craiova primarul Antonie Solomon, in noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, unui barbat din cartierul Valea Rosie i-au disparut doua cauciucuri de la masina. Suparat, acesta a sunat la 112 pentru a anunta ca a fost victima unui furt, iar politistii de la Sectia 3 s-au pus pe treaba, incercand sa-l depisteze pe autor. Greu lucru, insa, pentru ca autorul furtului parea profesionist, stergandu-si cu grija toate urmele de la locul faptei, de parca ar fi stiut cum fac politistii pentru a-i putea da de urma.

La vanzare, pe internet

Cateva zile mai tarziu, tot victima i-a ajutat pe oamenii legii sa-l descopere pe autor. Cautand sa achizitioneze de pe internet, de pe un forum craiovean, doua roti cu tot cu cauciucuri, pentru a le inlocui pe cele furate, craioveanul Gheorghe D., de 55 de ani, a gasit scoase la vanzare, inclusiv cu poza, exact rotile care-i disparusera de la masina.
Le-a spus anchetatorilor, iar de aici n-a mai fost decat un pas pana la identificarea presupusului autor al furtului. Mare le-a fost surpriza politistilor cand si-au dat seama ca acesta este un... coleg de breasla: Cristian Paul Popescu, de 23 de ani, agent in cadrul Politiei Bailesti, unde lucra ca... tehnician criminalist, adica era chiar acela care aduna urmele de la fata locului in cazul altor furturi si le furniza politistilor de la Judiciar indicii care sa duca la identificarea autorilor!
Acum, agentul Popescu este cercetat de Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.
Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj a tinut secret evenimentul, probabil ca sa nu-si "pateze" onoarea, desi autorul a fost identificat inca de pe 3 mai. Abia ieri dupa-amiaza, dupa ce GdS a solicitat IPJ Dolj explicatii privind tacerea din jurul acestui furt, Compartimentul de presa al politiei doljene a reactionat, emitand un comunicat prin care comandantul IPJ Dolj era laudat pentru "profesionalism si impartialitate in aplicarea legii", in sensul ca l-a dat afara pe politistul suspect de furt.
Adrian Dinu