La data de 05.01.2012, in urma cercetarilor desfasurate in perioada octombrie - decembrie 2011, politistii Sectiei 22, cu sprijinul Directiei de Operatiuni Speciale si al S.S.P.I.R. - Politia Capitalei, in baza unei autorizatii emise de Judecatoria Sectorului 6, au efectuat o perchezitie la domiciliul lui M. Marian de 39 de ani, din Bucuresti, cunoscut cu antecedente penale pe linia furturilor din locuinte.
Despre M. Marian exista date si indicii ca in seara zilei de 26.10.2011, in timp ce o femeie se afla la volanul unui autoturism stationat, acesta a acostat-o, deschizand portiera dreapta fata a autoturismului si pulverizand spray lacrimogen in directia fetei partii vatamate, dupa care a sustras geanta acesteia.
Cu ocazia perchezitiei, in locuinta lui M. Marian au fost gasite mai multe dispozitive artizanale folosite pentru spargerea de locuinte si bunuri susceptibile a proveni din infractiuni, care au fost ridicate in vederea cercetarilor.
Fata de M. Marian a fost inceputa urmarirea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie. Totodata s-a dispus masura retinerii pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6, cu propunere de arestare preventiva.