La data de 31 ianuarie 2011, in jurul orei 09:30, politistii Sectiei 7 l-au depistat in zona uunui complex comercial din sectorul 2 pe G. Nicolae de 40 de ani, care oferea spre vanzare obiecte artizanale si de distractie confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice, obiecte ce se aflau atat pe trotuar, cat si intr-un autoturism marca Ford Mondeo.
In momentul legitimarii, cel in cauza a devenit agresiv, incercand sa paraseasca locul faptei cu autoturismul sus mentionat, fiind oprit de politisti.
In acel momemnt, mai multi indivizi aflati la fata locului au incercat sa ridice materialele pirotehnice, motiv pentru care unul din agentii de politie a executat un foc in plan vertical cu pistolul din dotare, reusindu-se indepartarea grupului si imobilizarea lui G. Nicolae. Nu au fost victime si pagube materiale.
Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 7, sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice si de detinere fara drept de obiecte pirotehnice, cu G. Nicolae in stare de libertate, precum si pentru identificarea celorlalti participanti la eveniment.