Iustin Covei si alti zece inculpati in dosarul in care sunt judecati la Tribunalul Bucuresti pentru infractiuni cu carti de credit vor afla astazi daca scapa sau nu de arest. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti vor judeca astazi recursul formulat de procurorii DIICOT - Structura Centrala impotriva hotararii de vineri, 13 august, a Tribunalului Bucuresti, care a admis cererile de eliberare provizorie formulate de Covei si alti zece inculpati din dosar. Hotararea judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti a fost un cadou nesperat pentru Iustin Covei, venit chiar cu o zi inainte de a implini 24 de ani, la aproape un an de cand a fost arestat preventiv. Totusi, Covei si-a petrecut ziua de nastere in arest, pentru ca procurorii au facut recurs impotriva hotararii judecatorilor.
Remintim ca Iustin Covei, fiul judecatorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT - Structura Centrala pe 8 martie 2010, alaturi de mai multi membri ai unui grup infractional organizat, printre care se numara "Nixon" si "Fulgerica". Toti sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, detinere de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii bucuresteni, inculpatii au format in municipiul Craiova patru grupari infractionale, cu legaturi stranse intre ele, care isi derulau activitatea infractionala in Romania, Australia, Iordania sau Cipru. La dosarul intocmit de procurori au fost adaugate si doua filmari, facute pe 13 si 19 aprilie 2009, de camerele de supraveghere ale unui ATM Carpatica din Craiova, in care aparea Covei retragand bani de pe doua carduri contrafacute.
Din 18 septembrie 2009, de cand au fost retinuti preventiv Covei si restul carderilor, si pana astazi, acestia nu au reusit sa iasa din arest, desi au formulat mai multe cereri de eliberare provizorie sau de inlocuire a masurii arestarii preventive.
Cei 11 inculpati din dosar, carora Tribunalul Bucuresti le-a admis pe 13 august cererile de eliberare provizorie, sunt la mana judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti, care vor decide astazi daca pot fi judecati in continuare in stare de libertate.