La data de 18 octombrie 2011, in jurul orei 11:00, Sectia 19 Politie a fost sesizata prin Dispeceratul 112 de catre un agent de la o firma de paza si protectie, cu privire la faptul ca un individ necunoscut a intrat in interiorul unei banci din sectorul 5 si, prin amenintare cu o sabie, a solicitat casierei sa ii dea banii pe care ii are in casierie.
La fata locului s-a deplasat grupa operativa, care a stabilit ca in jurul orei 11:00, doi invidizi necunoscuti care se deplasau cu un motoscuter, avand fiecare pe cap casca de protectie tip motociclist si manusi in maini, au oprit in fata bancii mentionate unde conducătorul motoscuterului a ramas in dreptul intrarii, pe motoscuter, iar celalalt individ care avea in spate un rucsac si in maini un ambalaj, a intrat in banca.
Individul s-a deplasat la biroul tip receptie pentru operatiuni persoane fizice si juridice, unde se gasea o angajata a bancii si i-a solicitat acesteia sa ii dea toti banii moment in care a scos din ambalaj o sabie cu lama de aproximativ 40 cm.
Lucratoarea a actionat imediat butonul de panica si s-a ascuns sub birou. Realizand faptul ca a fost actionat butonul de alarma, barbatul s-a deplasat catre iesirea din banca, abandonand in interior sabia si parasind in fuga locatia, dupa care s-a urcat pe motoscuterul care il astepta.
Dupa actionarea butonului de panica la fata locului s-au prezentat in aproximativ 3 minute doua echipe de interventie ale unei firme de paza, care insa au ajuns dupa plecarea celor doi.