Emil Hurezeanu: Sa nu transformam scena politica intr-un razboi intern permanent, care nu are efecte deloc pozitive pentru majoritatea cetatenilor tarii

AMPRESS: Emil Hurezeanu: Probabil la summitul din iunie se va anunta o prima intrare in Schengen, cu aeroporturile
Intrarea Romaniei in spatiul Schengen, cu aeroporturile, ar putea fi anuntata dupa summitul din iunie de la Bruxelles, a declarat, joi seara, Emil Hurezeanu, ambasadorul Romaniei in Germania, la Digi24.
- Nu cred ca vom asista la razboaie, va trebui sa asistam la o confruntare noua, in care sa se redefineasca relatia cetateanului cu institutiile. Probabil si UE are erorile ei, probabil si-a autonomizat in acesti multi de functionare niste nuclee de putere care par mai departate de statele membre si de cetateni, dar suma, la capat, cand tragem linia, ne obliga pe noi, romanii, sa constatam ca in ultimii 10-12 ani facem parte din cea mai buna constelatie statala, regionala, federativa, de alianta pe care am avut-o vreodata. Am fost egalii Frantei si suntem egalii Frantei, ai Germaniei. Probabil la summitul din iunie se va anunta si o prima intrare in Schengen, cu aeroporturile. Se mai opune domnul Rutte?! Nicaieri nu e pace, nu domneste armonia si nu e bataie de flori la sosea. Nicaieri! Limbajul e dur, politicenii se razboiesc, dar exista un plafon de autolimitare, care nu transforma scena politica, oricat de tensionata, intr-un razboi intern permanent, care nu are efecte deloc pozitive pentru majoritatea cetatenilor tarii, a spus Emil Hurezeanu, potrivit digi24.ro.