Pe site-ul STIRI PE SURSE au aparut doua stiri avand ca subiect posibila candidatura a Liei Olguta Vasilescu la prezidentiale, din partea PSD. Prima stire: Ion Cristoiu spune ca PSD are nevoie de un prezidentiabil ca Olguta Vasilescu: Nu are mama, nu are tata, e PSD-istul inversunat care-l uraste pe Iohannis (Autor: Ionel Dancu) Jurnalistul Ion Cristoiu a apreciat, duminica, la Antena 3, ca daca PSD va alinia la alegerile prezidentiale un candidat care spune ca nu vrem crize, atunci va pierde scrutinul. El a adaugat ca nu vede in acest moment in PSD pe altcineva mai inversunat impotriva lui Klaus Iohannis decat Lia Olguta Vasilescu.
- Geoana, Ponta, au fost mai blanzi cu adversarii lor. Olguta Vasilescu in raport cu Klaus Iohannis este PSD-istul inversunat care il uraste pe Iohannis si ar putea sa dea unei campanii electorale care se anunta de rutina o tensiune din aceasta mai sentimentala. Pe ea o vad acum, dintre liderii PSD, cea cu imaginea de PSD-ist inversunat. Dragnea nu e, Dancila nici vorba, nu prea vad in liderii PSD care sa fie perceput de ambele electorate ca un adversar taios al lui Iohannis, a declarat Ion Cristoiu.
- Eu cred ca Iohannis are nevoie de un candidat mult mai putin de dreapta decat a fost Victor Ponta. Noi am avut ca un drog care se numea sfantul Klaus Iohannis, cum doreai sa spui ceva despre el, imediat toti saream, natiunea, era uluita, stupefiata, cum au indraznit sa. Intre timp s-a dovedit ca nu e statuia de pe piedestal, are probleme, si adversarii lui trebuie sa nu il mai menajeze, trebuie sa aduca in discutie toate problemele pe care le are. Daca gaseste un candidat ca Olguta Vasilescu din PSD, care nu are mama, nu are tata, daca gaseste un candidat ca Ponta, care spune ca nu vrem crize, suntem politicosi, Klaus Iohannis castiga, a adaugat Cristoiu.

A doua stire: Deputat PSD: Lia Olguta Vasilescu ar fi un candidat bun la prezidentiale, l-ar spulbera pe Iohannis (Autor: Ionel Dancu)

Deputatul PSD Oana Florea a declarat, vineri, la Antena, 3, ca vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu ar fi un candidat bun la alegerile prezidentiale, aceasta fiind de parere ca l-ar spulbera pe Klaus Iohannis in turul 2. Intr-o discutie pe tema unei eventuale candidaturi a Liei Olguta Vasilescu din partea PSD la alegerile prezidentiale, deputatul PSD Oana Florea a declarat:
- Mie mi se pare ca ar fi un candidat bun. Daca facem un exercitiu de imaginatie, cred ca in turul doi dna Olguta Vasilescu l-ar spulbera pe Iohannis. Nu cred ca-i face fata Iohannis, a spus social-democrata.

Si pe Facebook au aparut unele postari si comentarii pro si contra, pe aceeasi tema

- Mihaela Raileanu Am picat aseara pe o discutie despre posibilitatea candidaturii la prezidentiale a Olgutei Vasilescu. Inteleg ca nu mai e ministru si sincer, nu am motive de tristete. Nu-mi place personajul, si nu de ieri de azi, ci de pe vremea cand functiona in PRM. Dar cand vad cu cata patima i-au luat unii la puricat casa, conturile, relatia, familia, taman cand tipa nici nu mai e in guvern, ma gandesc ca e deranj mare cu posibilitatea unei candidaturi, fix acolo unde doare mai tare, adica acolo unde barbatii tarii, Iohannis si Ciolos, se fac de ras cu fiecare porumbel scos pe gura. Si mi-a trecut prin cap, asa, en passant, ca daca povestea asta s-ar adeveri, ar fi cea mai hazlie campanie electorala de foarte mult timp. Si nu, nici macar Firea cu mahalaua ei pandelista n-ar avea prea multe sanse. A la guerre comme a la guerre!

- Florian Popa Micsan O sa pun gaz pe foc: Lia Olguta Vasilescu este o adevarata doamna, o femeie superba, inteligenta si rafinata. A fost cel mai bun ministru din ultimii 2 ani. Doamna Mihaela Raileanu, cu prietenie va recomand sa va aminiti ca doamna Olguta Vasilescu a decis sa se desparta de PRM in urma cu foarte multi ani. Si de cand a venit la PSD a fost loiala acestui partid. A lucrat corect cu Mircea Geoana, cu Victor Ponta si acum cu Liviu Dragnea. Doamna Lia Olguta Vasilescu are inca multe de zis in politica romaneasca.

- Mihaela Raileanu Nu. Ceea ce am vrut eu sa spun este altceva. Doamna Lia Olguta Vasilescu si altii nu aveau ce cauta in partidul unuia ca Vadim Tudor care a insultat cu mizerii zeci de ani pe foarte multi oameni din tara asta. Atunci cand ai caracter nu intri in asemenea grupari, indiferent de cat de mult vrei sa urci pe scara sociala. Olguta Vasilescu si altii au facut-o, dupa aia s-au dezis de cel care i-a bagat in politica, desi Vadim nu cred ca i-a luat cu japca, s-au dus singuri. Este un aspect care tine de moralitate si eu nu pot sa trec peste el. Daca azi ii reprosez lui Ciolos dezicerea de PUNR nu pot sa nu-i reprosez Olgutei Vasilescu acea etapa politica. Daca azi il acuz pe Ciolos de traseism si oportunism nu pot sa nu vad asta si la altii. Ca s-a despartit de PRM da, dar acela a fost trambulina politica. Dumneavoastra stiti care sunt convingerile politice ale Olgutei Vasilescu? Nationalista? social democrata? Nu cred ca ati baga mana in foc pentru ele. Pe de alta parte da, mai are multe de zis in politica romaneasca, nu neaparat pentru ca este ea un politician bun, ci mai mult pentru ca partidul din care face parte acum este extrem de incapabil sa desavarseasca lideri. Iar atunci cand reuseste asta ii da afara. PSD este renumit ca fiind partidul care isi mananca liderii. Nastase, Geoana, Ponta sunt doar cateva exemple. Singurul lucru bun la Olguta Vasilescu din punctul meu de vedere este faptul ca a jucat corect, a avut o comunicare buna ca ministru si da, ar fi cu siguranta un presedinte mai bun decat cel de acum care este un presedinte extrem extrem de slab. Ca sa nu spun prost. In plus, va aduc aminte ca a lucra corect cum spuneti dumneavoastra ar trebui sa fie normalitatea, nu exceptia in politica. Asadar nu ii acord puncte in plus Olgutei Vasilescu pentru ca are un comportament normal. I-as acorda puncte in minus daca ar alege sa joace mizerabil. Sper sa n-o faca. Dar dati-mi voie sa fiu sceptica, m-am fript intotdeauna si m-am fript rau. Si de fapt parerea mea nu o contrazice pe a dumneavoastra deloc. Vedem doar lucrurile diferit, asta-i tot. Sau avem alte asteptari de la politicieni. Ale mele e posibil sa fie un pic mai nerealiste.