PROTV: Mihaela Triculescu, noul sef ANAF. Anuntul premierului Dancila
Premierul Viorica Dancila a semnat joi decizia de numire a Mihaelei Triculescu in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), cu rang de secretar de stat.
- Premierul Viorica Dancila a semnat astazi Decizia de numire a doamnei Mihaela Triculescu, economist cu peste 19 ani de experienta in mediul privat, in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), cu rang de secretar de stat. Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilita dupa evaluarea mai multor propuneri facute de ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici. Doamna Mihaela Triculescu este economist cu o vasta experienta. In ultimii trei ani a fost practician in insolventa, asigurand managementul procedurii de insolventa pentru mai multe companii. Noul presedinte ANAF este licentiat in economie si absolvent al studiilor de master disciplina Analiza diagnostic si evaluarea afacerilor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Stiinte Economice. Decizia de numire intra in vigoare la publicarea in Monitorul Oficial, se arata in comunicatul Guvernului.
Numirea vine dupa ce ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ca a cerut revocarea lui Ionut Misa din functia de sef al ANAF.
- Anul 2019 este foarte important iar ANAF trebuie sa-si schimbe radical comportamentul in economie. Vorbim de o reforma a ANAF, de informatizarea institutiei si ne propunem ca 2019 sa fie anul in care aceste lucruri sa se si intample!, a spus ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

xxx

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost intrebat la Antena 3 daca este in regula sa ia o persoana din mediul privat si sa o numeasca in fruntea ANAF? Reputatul analist politic a raspuns:
- Este o excelenta alegere. Dincolo de asta, Mihaela Triculescu e pusa de Teodorovici sa fie in echipa cu Teodorovici. Seful ANAF, ministrul de Finante, consilierul Valcov, ei trebuie sa fie intr-o echipa. Daca un membru al echipei nu mai este dorit, trebuie sa plece fara scandal, asta trebuia sa faca si Ionut Misa. Ministrul de Finante trebuie sa se bazeze pe seful ANAF.

(Surse: stirileprotv.ro, dcnews.ro)