Suveranul pontif va vizita Romania si Bulgaria la inceputul lunii mai a anului 2019. Papa Francisc ar urma sa viziteze Catedrala Patriarhala si sa oficieze o slujba in Parcul Izvor. Este al doilea suveran pontif care viziteaza Romania. Primul a fost Papa Ioan Paul al II-lea in 1999. El a fost primul suveran pontif din istorie care a vizitat o tara majoritar ortodoxa, de la marea schisma din 1054. Atunci, Ioan Paul al II-lea s-a declarat bucuros ca poate vizita Romania, pe care a numit-o Gradina Maicii Domnului. Premierul Romaniei Viorica Dancila a fost in audienta la Papa Francisc in luna mai 2018, Papa promitandu-i oficialului roman ca va intreprinde o vizita in tara noastra la inceputul anului viitor.
- Discutiile au evidentiat apropierea de pozitii dintre Romania si Vatican legate de consolidarea proiectului european si centralitatea raportarii la radacinile crestine ale acestuia, comunica la acea data guvernului Romaniei.
In mai 2017, presedintele Klaus Iohannis spunea ca este bucuros de semnalele pozitive transmise de Papa Francis in privinta unei vizite in Romania, dupa o vizita oficiala efectuata efectuata la Vatican in 2015. Romania intreprinde eforturi diplomatice de mai bine de 2 ani pentru o vizita a Sanctitatii Sale in tara noastra. Inca de la vizita presedintelui Klaus Iohanis la Vatican, in 2015, a fost anuntat ca un moment potrivit pentru vizita Papei Francisc la Bucuresti ar fi anul 2018, anul centenarului Marii Uniri.

(Sursa: caleaeuropeana.ro)