Ministrul Justitiei a facut primele declaratii privind scandalul DNA. Tudorel Toader a anuntat ca nu va sesiza Inspectia Judiciara, deoarece nu mai este necesar. Totodata, ministrul a precizat ca raportul sau privind DNA va propune o masura.
Ministrul Tudorel Toader se afla intr-o vizita oficiala in Japonia, de unde a facut mai multe declaratii privind scandalul DNA.
Asteptari din partea mea sunt sigur ca sunt. Presiuni la adresa mea nu sunt. Nu voi sesiza Inspectia Judiciara, consider ca la acest moment nu mai este necearaa sesizarea IJ pentru ca, daca aa face acest lucru, ne-ar prelungi cu mult. In acest timp, au iesit multe la iveala. Daca lucrurile asa stau, este foarte bine ca romanii sa cunoasca adevarata fata a modului in care uneori se face activitatea de urmarire penala, ca romanii sa cunoasca modul in care se respecta sau nu ceea ce Constitutia spune prezumtia de nevinovatie. Am raportul privind activitatea DNA-ului in totalitate si-l pot prezenta oricand in fata Parlamentului. Voi reveni in tara si voi vedea care este varianta cea mai recomandata. Voi prezenta si voi concluziona. N-are sens sa mai asteptam Inspectia Judiciara. Sa ne spuna ce? Sa-mi confirme a n”-a oara ceea ce in realitate stim? Chiar daca a trecut un timp, chiar daca unii au spus ca trebuia sa iau o pozitie mai rapida, eu apreciez contributia tuturor celor care din media sau din mediul privat au contribuit la aflarea adevarului. Raportul meu sigur ca propune o masura, a spus Toader, la Antena 3.