Publicistul Mircea Hamza raspunde la intrebarea: cine si de ce are interes sa adanceasca falia din interiorul PSD. El are si o explicatie a conflictului dintre premierul Tudose si presedintele PSD, Liviu Dragnea, pe care a publicat-o pe Facebook:

13 ianuarie 2017

Premierul Tudose este atacat si contestat din toate partile si i se cere demisia. Ai putea crede ca toti contestatarii nu mai pot de grija PSD si i-au declarat iubire vesnica acestui partid. Banuiala mea este ca lucrurile stau taman pe dos. Cei mai multi dintre criticii lui Tudose sunt, de fapt, dusmanii de moarte ai PSD si fac tot ce le sta in putinta sa adanceasca faliile din partidul de guvernamant. Tot la fel cred ca si cei #rezist care il incurajeaza pe Tudose l-ar iubi pe acesta. E acelasi scenariu mizerabil al dusmanilor PSD: distrugerea PSD si scoaterea lui de la guvernare. Presupun ca membrii si simpatizantii PSD inteleg resorturile acestui mecanism infernal si nu se lasa pacaliti. Presupun! Functioneaza o confuzie nimicitoare si abil intretinuta: PSD egal Dragnea. Urmeaza concluzia fals logica: cine nu e de acord cu Dragnea este automat impotriva PSD. Mi-e greu sa cred ca Tudose, care a deschis ochii in politica de tanar ca membru al PSD (PDSR, pe atunci!), a crescut in acest partid si a ajuns premier desemnat de acelasi partid, ar trada partidul doar pentru ca si-a facut un doctorat la Academia SRI. Fac un apel la prietenii mei de pe Fb: haideti sa stam stramb si sa judecam drept!
PS pentru prosti: nu am nici un interes si nici o miza personala; un pensionar ca mine are ca scop doar sa nu se grabeasca spre Cimitirul Ghencea, fie el civil sau militar!

12 ianuarie la 13:31

Nu-mi plac unanimitatile, au ceva fals si ipocrit in ele. Aseara, m-am uitat o vreme la emisiunea lui Gadea. Toti cei din platou il condamnau pe premier. Toti! Din cate inteleg, lucrurile stau asa: PSD si ALDE au desemnat niste oameni sa alcatuiasca o echipa. Conducatorul jocului a fost numit premierul Tudose. Din motive pe care nu le cunosc, premierul considera ca nu mai poate lucra cu unul dintre ministri, in speta, Carmen Dan. Dat fiind faptul ca nici unul dintre cei doi aflati in conflict nu sunt proprietarii Guvernului si nici nu au venit cu el de acasa, revine coalitiei PSD-ALDE sa hotarasca cine pleaca: premierul sau ministrul. Cea mai proasta solutie ar fi ca lucrurile sa ramana in coada de peste. Unii considera ca rezolvarea problemei ii apartine lui Dragnea. Nu cred, pentru ca chiar Dragnea e problema. In doar un an, a ales doi premieri si iata ca nici unul nu e bun. Sa mai credem in discernamantul celui care ii alege? Tudose a afirmat raspicat ca este premierul Romaniei si al PSD, nu al unui om. Daca PSD sta intr-un singur om si acela e Dragnea, cred ca acest partid a luat-o pe aratura.

10 ianuarie la 23:11

Vad reactii critice la adresa premierului. Ce e gresit in prestatia lui? Am urmarit emisiunea si nu am nimic de reprosat, dar voi?