STIRIPESURSE informeaza: Lovitura pentru Casa Regala de la Guvern. Atac dur al premierului: Nu-mi vine sa ma apuc sa recunosc ca exista nu stiu ce coroana pe aici (Autoare: Alexandra-Maria Cioroianu)
Casa Regala primeste o lovitura neasteptata din partea Guvernului! Premierul Mihai Tudose a dezvaluit, in cadrul unui interviu acordat Romania TV, ca Guvernul va da un aviz negativ propunerii legislative initiate de Tariceanu si Dragnea, care vizeaza familia regala. Nu suntem monarhie, a declarat Tudose.
- Cu tot respectul pentru Regele Mihai, pentru ce a reprezentat in istorie, pentru tot ce a fost pana la moarte, fost sef de stat. De aici pana la a da drepturi urmasilor unui fost sef de stat, iertati-ma dar mai avem fosti sefi de stat care mai au urmasi in viata. In conditiile in care familiei regale, casei regale, cu ghilimele sau fara. Nu suntem monarhie! Romania constitutionala este Republica. Noi am recunoscut anumite merite ca sef de stat Regelui Mihai. Sa ma apuc acuma sa recunosc ca exista nu stiu ce coroana pe aici, iertati-ma, dar nu prea imi vine. Casa Regala este o fundatie. Domniile lor doresc ca aceasta fundatie sa capete statutul de fundatie de interes national, cu asta sunt de acord. Si Camera de Comert si Industie a Romaniei este o fundatie de interes national, a declarat Mihai Tudose.
Mai mult, sustine premierul, nici Palatul Elisabeta nu ar trebui sa ramana in posesia urmasilor Regelui Mihai.
- Nu! De ce sa ramana in posesia familiei regale? Pot sa il inchirieze daca doresc. Eu am vorbit la Regia Autonoma a Protocolului de Stat care este detionatorul sau prin intermediul careia staul detine imobilul sa le faca o oferta de chirie. Daca tot le trebuie imobilul, sa plateasca. El este proprietate nationala, a conchis prim-ministrul.