Stiripesurse.ro informeaza: Serban Nicolae acuza presa ca i-a denaturat afirmatiile despre rezistenta anticomunista, Churchill si Stalin: Nu mi-as permite niciodata
Dupa ce presa a relatat afirmatiile sale de luni, din cadrul dezbaterilor asupra unei initiative legislative privind declararea zilei de 26 Octombrie - Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista, senatorul PSD Serban Nicolae revine cu explicatii si acuza agentia news.ro ca i-a denaturat afirmatiile. News.ro relatase faptul ca Serban Nicolae a afirmat ca partizanii anticomunisti din munti au slabit capacitatea de aparare a Romaniei, iar actiunea lor a fost indreptata impotriva intereselor tarii. Potrivit agentiei de stiri, senatorul PSD a mai spus ca incercarea de schimbare a stapanului sovietic cu stapanul american nu era cu nimic mai buna si a sustinut ca Stalin si Churchill au fost in egala masura doi criminali.
Sub titlul Fake news.ro si Militienii Opiniei, Serban Nicolae ofera o ampla explicatie cu privire la afirmatiile de luni, din Comisia juridica a Senatului.
- De doua zile, mai multi cetateni cu drepturi ma critica, imi dau lectii, imi adreseaza scrisori deschise, ma injura, ma blestema, ma ameninta si multe alte asemenea. Se fac articole de presa (?!), emisiuni tv, o intreaga isterie. Si toate acestea, nu pentru ce am spus sau ce gandesc. Ci, pentru ce a spus un site de presupuse stiri ca as fi spus.
De aceea, precizez:
In cadrul unei dezbateri la comisia juridica a Senatului, initiatorul unui proiect de lege si-a argumentat propunerea, intre altele, cu urmatoarele afirmatii:
1. Rezistenta armata anticomunista din munti a inceput inca din 1944.
2. Partizanii din munti se luptau cu trupele de Securitate.
3. Neagu Djuvara a fost implicat in mai multe actiuni ale CIA prin care partizani anticomunisti erau parasutati in Romania.
In replica, i-am spus ca nu pot fi de acord cu asemenea argumente, dupa cum urmeaza:
1. In 1944, dupa 23 August, Romania era in plin razboi de eliberare a teritoriului, tara noastra luptand de partea Aliatilor pana la terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Daca in timp ce ostasii romani luptau eroic pe frontul de eliberare a Transilvaniei, rezistenta armata lupta in munti contra puterii comuniste (Romania fiind condusa de Regele Mihai si de generalul Sanatescu ca prim-ministru!), atunci aceasta lupta armata din munti slabea capacitatea de lupta a Romaniei. Nu mi-a dovedit nimeni cui folosea rezistenta armata din munti in 1944 si nici cu cine se luptau acesti partizani.
2. Trupele de Securitate au fost infiintate abia in 1948, preluand o buna parte din Jandarmerie, care a fost desfiintata de noul regim. Si-atunci, cu cine lupta rezistenta armata din munti intre 1944 si 1948?
3. Daca CIA parasuta partizani pe teritoriul Romaniei, e foarte posibil ca acestia sa fi actionat in slujba unei puteri straine. Cu ce ajuta aceasta Romania? Erau lupte romani contra romani, in care doar Romania avea de pierdut. CIA nu cunostea de intelegerile de la Yalta, Moscova si Potsdam, in care Churchill si Stalin transasera deja Romania? Pentru mine, ca roman, Churchill este egalul lui Stalin, fiind cel ce a scris, manu propria, impartirea postbelica a Romaniei, in care 90% din tara era pusa sub control sovietic (Russia conform denumirii folosite de Churchill). Propaganda vestica ii indemna pe romani sa reziste, sa lupte, pentru ca aliatii anglo-americani vor veni. Si au venit. Dar mai intai, Ceausescu a mers in SUA, unde a fost primit succesiv de doi presedinti americani si in Marea Britanie unde a fost primit, cu cele mai mari onoruri, de Regina. Rezistenta armata din munti nu a clintit un fir de par al puterii politice, de inspiratie sovietica, de la Bucuresti, nu a atacat unitati militare ale armatei sovietice cat timp aceasta a stat pe teritoriul Romaniei, nici macar pentru a sabota jaful sistematizat prin care tara era deposedata frateste de toate bogatiile.
4. Motivatiile celor care luptau cu arma in mana in munti, dupa 1948 erau cat se poate de diverse si nu toti pot fi considerati eroi ai luptei pentru libertate. Printre ei erau unii care glorificau si justificau asasinarea lui Nicolae Iorga, a lui Virgil Madgearu si a altora, scrie Serban Nicolae pe Facebook.
Liderul senatorilor PSD are si o serie de concluzii:
1. Am raspuns unor argumente si mi-am exprimat unele opinii legate de rezistenta armata din munti derulata in perioada postbelica.
2. Nu am facut consideratii generale asupra rezistentei anticomuniste, nu am facut aprecieri cu privire la persoane si nici nu am manifestat lipsa de respect fata de eroismul celor care s-au opus regimului de tip sovietic instalat in Romania. Nu am asemenea opinii. Am un respect deosebit pentru profesorul Radu Ciuceanu si nu mi-as permite niciodata sa insult eroismul si suferintele unor oameni care au luptat pentru crezul lor.
3. Nu am spus niciodata ca CIA exista inainte de 1947. Nici nu stiu ce cauta aceasta aberatie in discutie.
4. Nu am facut analize comparative intre viata si activitatea lui Churchill si Stalin, ci m-am referit strict la impartirea Romaniei astfel cum au convenit-o cei doi. E opinia mea.
5. Nu am niciun respect pentru adeptii asasinatului politic si nici pentru cei care au tras in romani, indiferent de care parte s-au aflat.
Am dreptul la propria opinie si n-am renunt la acesta doar pentru ca o mana de neterminati, isterici, agresivi si imbacsiti de ura, mi-l neaga.
Cei care ma cunosc, mai mult sau mai putin, nu aveau nevoie de aceste precizari. Cei de la fake news.ro au pus un titlu agresiv si au inversat declaratiile. Nici nu ma mira ca unii m-au apostrofat pentru ca mi-am sters postarea de pe Facebook (?!) sau pentru declaratiile din interviu (?!). Unii sunt doar in eroare. Dar altii stiu bine ce fac. Imi repugna fatarnicia si ticalosia celor care se fac ca nu inteleg si amplifica ceea ce stiu ca e o minciuna. Elisabeta Rizea nu a pus niciodata mana pe arma si n-a omorat pe nimeni. Nici macar pe cei care o torturau si o batjocoreau cu bestialitate. Aidoma ei, sunt multi cei care au crezut in libertate si demnitate, suferind represiunea nedreapta a regimului. Este o mare ticalosie sa te folosesti de martiriul acestor oameni, sa-i confisti propagandistic si sa-i folosesti pentru interesele meschine ale luptei politice de azi.
- OPINIA MEA, mai scrie Serban Nicolae.

(sursa: stiripesurse.ro)