Miercuri, 26 aprilie 2017, plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor a respins raportul de activitate al Radioului Public pe anul 2016, ceea ce coincide cu demiterea Consiliului de Administratie si a presedintelui, Ovidiu Miculescu. In sedinta din aceesi zi a Comisiilor de Cultura reunite, Georgica Severin, fost senator PSD si presedinte al Comisiei de cultura din Senat a fost numit la conducerea Radioului Public.Votul a fost de 15 pentru si 2 impotriva.Plenul Camerelor reunitel-a validat pe Georgica Severin pentru functia de presedinte-director general interimar al Societatii Romane de Radiodifuziune cu 214 voturi pentru, 58 impotriva si 1 abtinere. Georgica Severin va fi presedinte interimar al Radioului Public pentru o perioada de 6 luni.
Fostul senator PSD de Prahova, Georgica Severin, fusese validat in urma cu o luna ca membru titular in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune. El fusese propus pentru acest post de premierul Sorin Grindeanu. Cu prilejul audierilor din Comisiile de cultura reunite, din 23 martie 2017, Georgica Severin a afirmat:
- Experienta mea, dincolo de faptul ca aproape 10 ani am detinut si condus un post de televiziune, un post de radio si presa scrisa in provincie, din 2008 pana in 2016 am fost senator si membru al Comisiei pentru cultura si media a Senatului, iar in perioada 2012-2016 am detinut si functia de presedinte al comisiei. In acest fel am putut sa urmaresc, atat prin activitatea de control parlamentar, cat si prin proiectele legislative pe care le-am dezbatut si initiat in aceasta perioada, activitatea SRTV. Este un moment extrem de delicat al societatii si, in acelasi timp, un moment bun, pentru ca prin trecerea la finantarea integrala la buget practic s-au rezolvat problemele datoriilor istorice. Asistam astfel la o resetare a situatiei economice a SRTV, care poate sa demonstreze in acest moment in ce masura are capacitatea sa se impuna din nou pe piata, Potrivit acestuia, SRTV trebuie sa se adapteze la o serie de noi conditii, unele de ordin tehnic, altele editorial, intre cele tehnice fiind indreptarea catre parametrii de inalta definitie sau transmiterea unor evenimente importante care vor avea loc, intre care Festivalul Enescu sau promovarea Centenarului Marii Uniri. Aceste lucruri nu se pot face, a adaugat el, decat cu investitii importante. Consiliul de Administratie nu trebuie sa se implice in politica editoriala a institutiei. La fel cum am sustinut intotdeauna, voi incerca sa conving Guvernul si pe dv de necesitatea sprijinirii celor doua societati - ma refer si la Radio - de a avea bugete multianuale, a aratat Georgica Severin.

xxx

Georgica Severin si-a inceput activitatea politica la nivel national in anul 2008, atunci cand a fost ales senator al Romaniei in Colegiul 1 din Circumscriptia electorala 31 Prahova. In anul 2010 a anuntat in plenul Senatului ca trece la grupul parlamentar PSD. In legislatura 2012- 2016 a fost ales senator PSD in Colegiul 1 din Circumscriptia electorala 31 Prahova. A fost presedinte al Comisiei pentru cultura si media din Senat, presedinte al Grupul parlamentar de prietenie cu Elvetia, membru in Grupul parlamentar de prietenie cu Canada, membru in Adunarea Parlamentara a Francofoniei. Severin nu a mai candidat pentru un nou mandat de senator la alegerile din decembrie anul trecut.

Detalii personalitate Georgica Severin

Date personale

Porecle: Bitza

Functia detinuta: Director general Grupul Media QED Campina ( Prima Tv Campina, Revista Zarva)

Data si locul nasterii: 22.04.1960, Campina, Prahova

Stare civila: Casatorit

Copii: Anca,16.06.1982

Nationalitate: Romana

Educatie
1980 - 1984 - Universitatea din Bucuresti, Facultatea de istorie si filosofie, Cursuri de zi

Cariera
- S.C. Ski Alpin S.A. Sinaia - Director general, Presedinte al Consiliului de Administratie, Perioada: 1999, Responsabilitati: General Management
- Grupul de firme SIGA Campina Director executiv, Perioada: 1992 -1997, Responsabilitati: Management general al grupului de firme
- S.C. PELSEV S.R.L. Campina Director executiv, Perioada: 1990 - 1992, Responsabilitati: Conducerea operativa si decizionala a societatii
- Colegiul National Nicolae Grigorescu Campina, Profesor istorie, Perioada: 1984 - 1990

Afaceri
Imediat dupa Revolutia din 1989, am ales sa-mi schimb destinul, orientandu-ma catre mediul de afaceri, moment din care am desfasurat activitati de conducere in mai multe companii private. Am coordonat colective ce au cuprins de la 7 pana la 300 de salariati. In urma cu zece ani m-am dedicat jurnalismului, meserie pe care o practic si acum si care m-a apropiat de oameni. In calitate de manager de trust media, comunicarea este insusi obiectul muncii mele. Folosesc zi de zi aceasta comunicare in relatiile cu cetatenii, cu autoritatile si cu echipele pe care le conduc in presa scrisa si audiovizuala locala. Munca in echipa reprezinta cheia succesului meu. Imbinarea dintre experienta varstei si entuziasmul tineretii pot fi regsite in echipele pe care le conduc. Mediul privat a fost o sansa pentru mine sa fac ceea ce imi place si, totodata, mi-a dat posibilitatea sa asigur familiei mele o situatie materiala, care sa ne permita un trai decent. Nu am facut niciodata afaceri cu statul si nici nu o voi face, atata timp cat ar putea aparea incompatibilitati cu activitatile pe care le voi desfasura in interesul cetatenilor.

Viata personala
Sunt casatorit din 1980 cu Simona, de profesie inginer si actualmente manager intr-o franciza a unei importante companii multinationale. Impreuna avem o fiica - Anca -, nascuta in 1982, care a terminat, in 2004, Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, sectia de Comunicare si Relatii Publice. In prezent, este junior brand-manager la o companie multinationala, in Bucuresti.

Alte activitati
Posed cunostinte avansate in domeniul calculatoarelor, atat in domeniul hardware, cat si la nivel de software. Utilizez internetul inca din 1994, iar editarea audio-video, cat si grafica digitala tin de activitatea mea curenta in domeniul mediatic. Sunt un bun cunoscator in domeniul artelor, in general, si am o solida cultura umanista.