bugetul.ro informeaza: Surpriza! Cine-l va inlocui pe Hans Klemm pentru postul de ambasador al SUA in Romania?(Autoare: Anca ANDREI)
Se pare ca actualul ambasador al SUA la Bucuresti are zilele numarate. Administratia Trump vrea sa il inlocuiasca si deja a pus pe lista scurta trei nume foarte interesante si surprinzatoare in acelasi timp.
Potrivit informatiilor Romania Libera, ar fi vorba despre doi romani cu cetatenie americana si un congresman american. Unul dintre cei trei este Peter Petrina, nepotul unuia dintre conducatorii de vaza ai PNTCD, Liviu Petrina, el insusi fost diplomat si membru in Consiliul Provizoriu de Uniune Nationala (CPUN) in 1990. Peter Petrina a fost unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Donald Trump, inainte ca acesta sa devina presedinte. El a fost unul dintre specialistii in recrutarea fortei de munca, din New York, care a lucrat pentru companiile presedintelui american. Peter Petrina are un birou si in Romania, prin intermediul caruia a plasat forta de munca si in multe alte tari europene. El recruteaza si pentru alti angajatori americani, fapt consemnat NEW YORK TIMES. Este destul de discret si nu a aparut decat sporadic in presa americana. Din anul 2000 detine, impreuna cu fratele sau, compania Petrina Group International (PGI). Un alt nume surprinzator este Jenny Paulson, fosta Zaharia, sotia miliardarului John Paulson, proprietar al gigantului Paulson&Co. Presedintele SUA, Donald Trump, are legaturi vechi de prietenie cu familia Paulson, Jenny fiind cea care l-ar fi convins sa candideze in alegerile din 8 noiembrie 2016. Este una dintre cele mai bune prietene ale Primei Doamne, Melania Trump.