Andrei Alexandru a publicat pe pagina sa de Facebook o notita, de fapt un exercitiu jurnalistic. Mai precis, a extras o secventa dintr-un articol scris de Cristian Hrituc si intitulat: Grindeanu trebuie sa plece, a inlocuit peste tot numele Grindeanu cu numele Iohannis si, corespunzator, a inlocuit faptele puse in seama lui Grindeanu, cu fapte puse in seama lui Iohannis. Andrei Alexandru adreseaza cititorilor o intrebare: Cititi ce a rezultat si incercati sa raspundeti la intrebarea: ce ne facem fratilor?

GRINDEANU TREBUIE SA PLECE (Autor: Cristian Hrituc)
Premierul Grindeanu are o problema de legitimitate. Din cauza sa, Romania are o problema chiar mai grava: devine vulnerabila in fata amenintarilor interne si externe. Guvernul lui Grindeanu trebuie sa plece urgent. Dupa abrogare, dupa trimiterea ordonantei la Monitor si publicarea acesteia, Grindeanu trebuie sa isi prezinte demisia. PSD trebuie sa ramana la guvernare, asa au stabilit prin vot, dar cu un alt cabinet. Cred ca nici Iohannis si nici opozitia nu va contesta acest drept al principalului partid din parlament. A continua in perioada urmatoare sa conduci tara cu un guvern delegitimat din cauza actiunilor sale, inseamna ca orice actiune guvernamentala va fi pusa sub semnul intrebarii. Oamenii nu mai au pic de incredere iar acest lucru inseamna ca absolut toate politicile publice initiate de guvern vor fi privite cu suspiciune. Acest lucru creeaza instabilitate pe termen lung. Partenerii internationali, investitorii straini vor privi cu aceeasi suspiciune orice masura care va veni din partea guvernului Grindeanu. Pe langa motivul de fond care a fost larg dezbatut in aceste zile - OUG 13 , o ordonanta data pentru un singur om - mai exista si alte motive care arata clar ca Grindeanu nu mai poate sta niciun minut in fruntea guvernului.

IOHANNIS TREBUIE SA PLECE (Autor: Andrei Alexandru)
Presedintele Iohannis are o problema de legitimitate. Din cauza sa, Romania are o problema chiar mai grava: devine vulnerabila in fata amenintarilor interne si externe. Iohannis trebuie sa plece urgent. Dupa ce a fost condamnat ca a obtinut o casa in Sibiu prin acte false, dupa ce a fost dovedit ca nu-si plateste impozitele la statul al carui presedinte este, Iohannis trebuie sa isi prezinte demisia. PSD si ALDE nu-i vor contesta presedintelui acest drept. A continua in perioada urmatoare sa conduci tara cu un presedinte delegitimat din cauza actiunilor sale, inseamna ca orice actiune prezidentiala va fi pusa sub semnul intrebarii. Oamenii nu mai au pic de incredere iar acest lucru inseamna ca absolut toate politicile publice initiate de presedinte vor fi privite cu suspiciune. Acest lucru creeaza instabilitate pe termen lung.
Partenerii internationali, investitorii straini vor privi cu aceeasi suspiciune orice masura care va veni din partea presedintelui Iohannis. Pe langa motivele de fond prezentate mai sus mai exista si alte motive care arata clar ca Iohannis nu mai poate sta niciun minut la Cotroceni.