AZI: Sa vina Nuland!(Autor: Octavian Stireanu)
Evenimentele din ultimele 24 de ore impun adoptarea oricaror masuri apte sa restabilieasca ordinea in tara, ca si apelarea la personalitati cu experienta in deblocarea unor asemenea situatii. Neindoielnic, este cazul sa vina dna Victoria Nuland! Chiar daca a fost data afara de la Departamentul de Stat, expertiza ei in a face praf democratia, la Kiev, ca si la Bucuresti, poate fi de mare folos in aceste momente. Intr-o misiune complementara, ar urma sa vina si dl. Phil Gordon, care, fara indoiala, ar putea anunta ca, la alegerile din 11 decembrie, au fost furate peste 2 milioane de voturi, toate in favoarea PSD, asa cum domnia sa ne-a anuntat ca s-au petrecut lucrurile si la referendumul din 2012. Ca urmare a acestei juste evaluari facute de expertul american, la guvernare vor fi instalati fie salvatorii Romaniei condusi de Plicusor Ban, fie tehnocratii lui Ciolos (d-na Pruna si-a prelungit, de altfel, concediul fara plata de la Bruxelles, asteptand pe la mitinguri sa se produca schimbarea schimbarii). Binefacatoarea vizita de salvare a democratiei pare sa fie, de altfel, prefatata de chemarea la ordine, in cursul acestei dimineti, de catre ambasadorul Klemm, a premierului Romaniei suverane si independente. Odata descinsi in valtoarea minunatelor noastre galerii de protestatari, cele doua personalitati se vor confrunta cu unele asertiuni samavolnice si dusmanoase, care trebuie scoase din mintile unora, cum ar fi:

1. Incapacitatea lui Klaus Iohannis de a intelege ce se intampla in tara si in justitie
Ocupantul functiei de presedinte are o viziune proprie despre statul de drept. Pentru el, statul de drept este republica procurorilor si puterea binomului, fara sa includa dreptul majoritatii vremelnice de a-si indeplini programul de guvenare si al Guvernului de a guverna. Daca este atat de dornic sa apere justitia si sincer interesat in sustinerea reala a acestui sistem, de ce tace iresponsabil despre problemele grave ridicate de comunitatea magistratilor? Unde sunt protocoalele secrete intre DNA si alte institutii ale statului? Unde sunt deciziile ilegale ale CSAT prin care SRI a transformat tara in camp tactic? Unde este respectul fata de solicitarile magistratilor, adresate inclusiv luni, privind transparenta deciziilor CSAT relative la justitie? Unde este raspunsul pe care trebuia sa-l dea Memorandumului pentru Justitie, aprobat prin plebiscit de peste 70 la suta in comunitatea magistratilor romani?

2. Guvernul a trecut examenul demnitatii
Pisica procurorilor trebuia rupta odata si-odata. Intr-o lume in care nimeni nu citeste nimic, dar toti protesteaza ca la meci, adevarul isi face cale cu mare greutate. Ceea ce i-a oparit pe procurori este mai ales o fraza din noua OUG referitoare la abuzul in serviciu:
- Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cauzeaza o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
De pilda, prin aceasta prevedere, procurorul care i-a facut dosar penal lui Ludovic Orban - recent achitat de ICCJ - este pasibil sa fie acuzat de abuz in serviciu.

3. Propaganda este organizata impecabil
Toata lauda pentru modul in care functioneaza mecanismele de manipulare: viteza de mobilizare a fost uimitoare, mesajele pregatite din vreme, pancartele actualizate, sloganele de galerie fotbalistica alcatuite meserias. Dar si ignoranta - totala! Nimeni nu citeste nimic. Tezele galeriei de pe strada sunt prelucrari stilizate ale incitarilor la violenta facute prin mesajele procurorilor. Modificarile legislative, acuzate in strada, nici macar n-au fost citite, darmite intelese. La fel ca la peluza, fondul principal de expresii strigate in piata nu depaseste doua sute de cuvinte, iar rimele preferate, in semn de europenism, desigur, sunt cele cu UE. Un semn al profesionalismului propagandei este si acela ca articolele din presa internationala sunt scrise de la Bucuresti. Cu o promptitudine exceptionala, aproape in timp real cu evenimentele.Coloana V este la datorie. Acoperitii au fost nevoiti sa se descopere, dand, la ordin, cu basca de caldaram. Unii invitati la o televiziune cu batistuta, chiar sugerau, marti noaptea, ca e necesara o interventie straina pentru apararea democratiei populare, administrata, cum vedem, de securisti si procurori! Se uitau cu disperare pe tot felul de site-uri, doar-doar or aparea depesele despre venirea cu grabire a Salvatorilor. Mai ales ca, unul dintre ei, cu o minte care-i incape in batistuta, anunta ca 15.000 de omuleti verzi se pregatesc sa invadeze tara pe la granita cu Ucraina. (Nu ma astept sa fie vreo autosesizare a CNA privind propaganda si incitatea la ura si violenta practicate de acest post de televiziune). Presedintele Comisiei juridice din Senat este impresurat pe holul Parlamentului de asa-zisi jurnalisti, figuri triste ale unei existente mediocre, aflata in serviciu comandat, cu printuri pe care scrie rusine.

4. Iohannis indeamna la lovitura de stat
Prin declaratia de razboi pronuntata marti noaptea si, apoi, prin ceea ce a spus la sedinta CSM, ocupantul functiei de presedinte nu face decat sa torpileze dreptul Guvernului de a guverna. Instiga la nerespectarea legilor, participa la mitinguri ilegale si impinge CSM sa faca politica. Calca pe Avocatul Poporului, ca si cum acesta ar fi avocatul Sau, care-l apara in smenul penal cu casele din meditatii. Toate acestea se cheama lovitura de stat. Care mediere intre stat si societate? Care echidistanta? Partizan combatant, Mein Führer! Urmare a declaratiei de razboi prin care a incitat la continuarea protestelor, in fata Guvernului s-a cerut arestarea Guvernului, in plina noapte, fiind activitate infractionala in derulare, inainte de a se publica OUG in Monitorul Oficial. Tot urmare a instigarii facute de Iohannis, s-a cerut demiterea pe loc a salariatilor de la Monitorul Oficial, inainte de a se tipari respectiva OUG, dupa ce acestia au respins presiunile de a refuza sa tipareasca documentul. De asemenea, a doua zi, Iohannis a descins la CSM nu ca un presedinte, ci ca lider al unei junte de procurori care refuza sa respecte separatia puterilor in stat si ordinea constitutionala. Scrisoarea pe care judecatoarea Gabriela Baltag, membra CSM, a adresat-o colegilor sai dupa plecarea lui Iohannis ar trebui citita cu voce tare in piata publica. Iar acei membri ai CSM, fie timorati, fie in misiune, ar trebui sa doarma cu acel text sub perna. Poate le intra ceva in cap. Macar un adevar simplu, cunoscut si in Biafra: procurorii si judecatorii nu fac legi, ci doar le aplica.

5. CSM este impins sa faca politica
Sedinta CSM de azi, la care a participat Klaus Iohannis, este una dintre cele mai ridicole episoade din viata magistraturii romane contemporane. Am asistat acolo la zbaterea pentru supravietuire a unui monstru securistoid care detine puterea oculta in tara. Balbaielile privind ordinea de zi - daca Iohannis sa fie initiator al sesizarii CCR sau doar invitat (!) sa faca si el o sesizare - arata penibilitatea situatiei in care o ditamai institutie este pusa sa scoata din foc castanele aruncate de Iohannis si de sefii bolsevici ai procuraturii. Unii de-acolo se codeau sa intre in acest joc penibil. Iar, presedinta CSM - unul dintre cei 4 judecatori de la ICCJ care dadeau mandat de filaje si de ascultare a telefoanelor - habar n-avea daca plenul Consiliului avea dreptul sa ridice exceptia de constitutionalitate a ordonantei sau nu.

6. Iohannis nu stie carte, dar nici magistratii?
Precaritatea atitudinii CSAT si a presiunilor facute de Iohannis asupra CSM si Avocatului Poporului este dovedita de o situatie simpla: daca, prin absurd, recenta OUG de aplicare a deciziilor CCR, va fi declarata neconstitutionala de aceeasi CCR care a determinat adoptarea ei, atunci si OUG din 2016, prin care ministra Pruna a modificat 72 de articole de Cod penal va fi de asemenea neconstitutionala... Si-atunci sa rezolve fizicianul meditator de la Cotroceni aceasta incurcatura.

7. Spectacol inspaimantator in Parlament
Nici in visele cele mai negre ale cuiva nu se putea imagina un spectacol sinistru precum cel facut, ieri, in Parlament, de niste forme de viata ratacite in politica. De la Raluca Turcan â€" nicio surpriza, toata compasiunea. A acuza un Guvern de favorizarea infractorului pentru ca propune un proiect de lege a gratierii, prevazuta in toate tarile din lume, ca si existenta unei plangeri penale la adresa membrilor Cabinetului - pentru constituirea unui grup infractional - este expresia patrunderii in celulele intime ale organismului social a limbajului otravit al DNA, care a infestat viata societatii romanesti pentru foarte multi ani de aici inainte. Aceasta este, de fapt, marea drama a Romaniei â€" boala sangvinara de care a fost contaminata prin actiunea sistematica a unui sistem securistoid.

P.S. Ar trebui sa-i multumim lui Traian Basescu pentru halul in care a adus Romania si boala autoimuna pe care a inoculat-o societatii romanesti. In mod simbolic, in miez de noapte, in timp ce usile Guvernului erau luate cu asalt, el si-a dat demisia din functia de presedinte de partid. Astfel, el s-a scos de la orice negociere politica, derobandu-se de obligatia vreunei atitudini. Isi da seama ca n-are ce cauta in actiunile demente ale USR si PNL, dar nici alaturi de dusmanul sau de moarte, PSD, nu se poate regasi. Si-atunci, a ales sa fuga. Si-a lasat camarazii cu gura cascata, iesind pe usa din dos, in fata unei situatii care i se datoreaza in cea mai mare masura. El a demisionat, dar sistemul diabolic pe care l-a creat continua sa supravietuiasca. Chiar daca se zvarcoleste un pic.

(Sursa: eazi.ro)