Facebook: Se-ntampla in Romania. KLEM URECHEAT LA MAE. Melescanu l-a chematpe Klemm la raport sa-l traga de urechi si i-a cerut sa se comporte ca un ambasador nu ca o Vuvuzea din Presa. CITITI COMUNICATUL MAE

Comunicat MAE
Primirea de catre ministrul afacerilor externe, Teodor Melescanu, a ambasadorului Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm Tip: Comunicat de presa
Data: 20.01.2017
Ministrul afacerilor externe, Teodor Melescanu, l-a primit vineri, 20 ianuarie 2017, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm. Cei doi oficiali s-au referit la relevanta Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA si au mentionat importanta dezvoltarii acestuia, in continuare, pe toate palierele sale. In context, partea romana a amintit angajamentul Guvernului Romaniei, reflectat prin Programul de Guvernare, pentru intarirea relatiilor cu SUA. In cadrul discutiilor, ministrul afacerilor externe a argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, si nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe si autoritatile guvernamentale, in conformitate cu spiritul relatiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor si practicilor diplomatice.

Nota Redactiei: Asa cum vedeti lui Klem i s-a cerut ferm sa nu mai deschida gura prin presa ca o VUVUZEA A RETELEI SOROSISTE
Reamintim ca statutul international al ambasadorilor ii obliga pe acestia sa se exprime oficial doar prin intermediul Ministerul de Externe sau catre alti interlocutori fixati de Guvern si le interzice acestora sa se exprime public pe problemele de politica interna ale tarii gazde Desigur cu tupeul binecunoscut, Klema a ignorat complet de azi de zile, normele internationale fixate pentru ambasadori starnind deseori indignarea romanilor dar si aplauzele lingailor de clante sorosisti de la Ambasada SUA. Sa speram ca Donald Trump il va trimite cat mai repede acasa pe acest Klemm, omul pus de Obama si de Hillary. La cate prostii a facut pe-aici si de cate ori ne-a jignit cu, sau fara ordin, de la Departamentul de Stat al lui Obama, ar fi timpul sa ne lase si sa zboare cat mai repede peste ocean.(Va reamintim ca s-a pozat cu steagul secesionist maghiar - cea mai crunta jignire pe care un ambasador american a adus-o vreodata poporului roman). Ieri, gasindu-se-n treaba ne-ntrebat de nimeni si depasindu-si din nou in mod nepermis statutul de ambasador, Klemm declarase ca nu e de acord cu amnistia pentru ca dipa capul lui e neoportuna si s-a erijat si in judecator spunand ca stie el ca fugarul penal Ghita minte. Iata reactia sa.
Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a comentat, intr-un interviu acordat News.ro, cele doua proiecte de Ordonanta de Urgenta vizand justitia, ca orice propunere legislativa care contravine consolidarii statului de drept ii afecteaza pe toti romanii, indiferent de preferintele lor politice.
- Romania a inregistrat progrese extraordinare in lupta impotriva coruptiei. Tragerea la raspundere a indivizilor pentru actiunile lor si respectarea stricta a solidei legislatii privind abuzul in serviciu sunt printre principalele motive ale recentelor progrese ale Romaniei. Parteneriatul Strategic Romania-SUA si statutul Romaniei de membru al NATO si al Uniunii Europene se bazeaza pe valori comune, inclusiv pe angajamentul fata de statul de drept. Vom continua sa sustinem ferm si clar eforturile presedintelui Iohannis si ale institutiilor judiciare si de aplicare a legii in aceasta directie. Orice schimbare a legislatiei anti-coruptie a Romaniei trebuie sa se faca printr-un proces transparent, deplin consultativ, care consolideaza lupta impotriva coruptiei si pune capat furtului bogatiei tarii. Orice propunere legislativa care contravine consolidarii statului de drept ii afecteaza pe toti romanii, indiferent de preferintele lor politice. Nu consideram oportuna” nici o masura care slabeste statul de drept in Romania si ne asteptam ca toate institutiile din Romania sa incerce sa consolideze lupta natiunii impotriva coruptiei,a spus Klemm.
Intrebat daca actualul scandal provocat de dezvaluirile omului de afaceri Sebastian Ghita, soldat cu trecerea in rezerva a prim-adjunctului SRI, Florian Coldea si cu implicarea numelui sefei DNA Laura Codruta Kovesi, poate periclita perceptia impotriva luptei anticoruptie si faptul ca este vorba despre intamplari din perioada in care SRI era condus de George Maior, in prezent ambasador al Romaniei in SUA, poate influenta atitudinea SUA, Hans Klemm a raspuns:
- Nu, Statele Unite o sustin ferm pe Laura Codruta Kovesi, procuror-sef al DNA si toate institutiile de lupta impotriva coruptiei din Romania. In ce il priveste pe Sebastian Ghita, ca regula generala, nu acordam prea mare atentie acuzatiilor nefondate facute de persoane care fug de justitie.