AGERPRES informeaza: Mihai Fifor: Le multumesc colegilor mei din Senat pentru mobilizarea generala si pentru votul dat Legii prin care se elimina 102 taxe si impozite nefiscale!
Liderul Grupului Senatorilor PSD, Mihai Fifor, saluta decizia unanima a colegilor sai social democrati de a trece, in procedura de urgenta, Legea de eliminare a 102 taxe nefiscale.
- E nevoie sa dam un semnal de unitate si sa le aratam oamenilor ca nu mai acceptam sa fie umiliti la cozi interminabile. Legea a trecut cu 89 pentru si 17 voturi impotriva. Liberalii nu au inteles, nici pana acum, ca romanii nu trebuie tratati cu dispret, a declarat Mihai Fifor.
Prezent, in plenul Senatului, pentru a-si sustine initiativa legislativa, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat:
- Birocratia este, alaturi de coruptie, principala cauza a neincrederii romanilor in statul lor. Principala problema pe care o au romanii o reprezinta numarul diabolic de taxe pe care trebuie sa le plateasca. In Romania dureaza aproximativ opt zile de chin sa iti inmatriculezi masina. Dupa ce ai reusit in final, nu prea mai ai chef de nimic. Dureaza cel putin opt zile sa infiintezi o firma. Dupa ce ai reusit in final, iti vine sa te lasi de afaceri. Poate ca o parte importanta din aceasta lehamite vine din aceasta hartuire permanenta a cetatenilor de catre statul nostru. Romanii, in situatia de azi, mai au nevoie de inca un concediu pentru a-si putea programa sa plateasca toate aceste taxe inventate de-a lungul anilor. S-a dezvoltat chiar un business care consta in statul la cozi in locul persoanelor sau firmelor care trebuie sa plateasca taxele. Nu este normal. Putem sa reducem foarte mult din birocratie aproband aceasta lege.
Potrivit liderului social-democrat, in Romania, in multe situatii, ghiseul este un loc al umilintei, iar aceasta situatie trebuie sa inceteze.
Senatul este prima Camera sesizata, decizia finala apartinand parlamentarilor din Camera Deputatilor.
Sursa: Comunicat de presa