Senatorul Florian-Dorel Bodog a sustinut o declaratie politica. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Iata-ne ajunsi la ultima sesiune parlamentara din aceasta legislatura. Avem in spate patru ani de activitate, patru ani in care, personal, am incercat sa fiu cat se poate de activ si sa nu-i dezamagesc pe cei care mi-au acordat increderea si votul. In domeniile in care am activat, fie ca vorbim de sanatate, educatie sau probleme ce tin de populatie si demografie, am incercat sa pun in valoare toata experienta si expertiza mea. M-am straduit sa fac legi bune, legi cerute si asteptate de catre romani. Nu este astazi inca momentul pentru a face bilantul activitatii mele parlamentare. In ultima sedinta a Senatului voi veni in fata dumneavoastra si voi face acest lucru. Este insa un bun prilej pentru a sublinia inca o data importanta pe care o are aceasta institutie pentru functionarea democratiei din Romania, pentru functionarea normala a societatii romanesti. Din pacate, democratia parlamentara din Romania ramane in continuare fragila si supusa atacurilor. Noi, parlamentarii, putem fi aspru criticati, insa institutia Parlamentului nu trebuie ponegrita si nici desconsiderata. Toti romanii trebuie sa inteleaga ca fara un Parlament puternic nu vom avea niciodata o democratie consolidata. Fara un Parlament puternic nu vom putea face legi bune pentru romani, nu vom reusi sa construim o societate care sa priveasca cu incredere spre viitor. Peste doar cateva luni, romanii sunt chemati la urne pentru a-si alege un nou Parlament. Va fi momentul in care romanii ne vor spune cat de bine ne-am facut treaba, cat de mult am reusit sa ne ridicam la nivelul asteptarilor lor.
Am incredere ca pe 11 decembrie romanii vor sti sa aleaga in cunostinta de cauza si, dupa acest ultim an ratat sub guvernarea tehnocrata, vor da tarii o directie politica clara. Romania are nevoie de o guvernare legitima si asumata politic si am convingerea ca, prin lista de candidati si programul sau, Partidul Social Democrat va reusi sa convinga majoritatea romanilor ca meritam sa revenim la guvernare si sa continuam lucrurile bune.