criterii.ro informeaza: Mai grav decat poza cu steagul este raspunsul pentru idioti al Ambasadei SUA (Written By Gheorghe Smeoreanu)
Bun, am inteles, poate a fost neglijenta, poate suntem noi prea sensibili. Ne-au mai explicat si deontologii nostri, morti de teama ca nu mai primesc viza sau nu mai sunt invitati pe la simpozioane peste ocean, ca nu e nicio problema, excelenta sa Klemm nu trebuie tratat cu prejudecati. A venit insa reactia Ambasadei, care incepe astfel:
- Ambasadorul Hans Klemm este Ambasadorul Statelor Unite in intreaga Romanie. El calatoreste periodic prin tara, intalnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societatii romanesti.
Va dati seama cum suna asta ? Recititi si vedeti ce atitudine degaja aceste doua fraze. Pur si simplu, ni se reaminteste cine este dl Klemm, ca poate uitasem, precum si ce face el, ca poate nu stiam. Urmeaza cunoscuta lozinca despre democratie:
- In calitate de aliat si partener strategic al Romaniei, Statele Unite sprijina si aplauda democratia din Romania si eforturile Romaniei de a-si consolida institutiile democratice prin participarea deplina si egala a tuturor segmentelor societatii.
Stapanul a grait si ne-a lamurit. Plecaciuni ! Interesant este ca, dupa ce a iesit cu scandal, ambasadorul a declarat, la Craiova, ca a facut respectiva fotografie din politete si nimic mai mult. Iar o gafa. Daca era ambasador in Spania s-ar fi pozat, din politete, cu drapelul Cataloniei? Exclus, dar la romani merge.