HotNews informeaza : Dacian Ciolos va prezenta situatia economica in fata Parlamentului la ora 14:30
Premierul Dacian Ciolos va prezenta luni, la ora 14:30, in fata plenului reunit al Parlamentului, situatia economica a tarii, in urma unei solicitari a presedintelui PSD, Liviu Dragnea. Dacian Ciolos va participa la Ora Premierului in Parlament la ora 14:30, potrivit programului anuntat de Guvern. Dacian Ciolos a fost invitat in Parlament pentru a prezenta un raport cu privire la executia bugetara.
- S-a decis invitarea prim-ministrului in Parlament pentru a prezenta un raport cu privire la executia bugetului, pentru ca, in spatiul public, au aparut tot felul de informatii contradictorii. Birourile permanente reunite s-au consultat cu cabinetul premierului si am convenit - luni, saptamana viitoare, pe 19 septembrie, la ora 14,30, va fi prezent in fata Camerelor reunite, afirma presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. El a precizat ca premierul Ciolos va avea 30 de minute la dispozitie, in plenul reunit, pentru a face o prezentare, la inceputul sedintei. Vor urma interventiile din partea grupurilor calculate proportional cu numarul de parlamentari si la sfarsit premierul va raspunde intrebarilor. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a adresat primului ministru o scrisoare deschisa in acest sens:
- Consider ca este absolut necesar sa avem o pozitie clara din partea dumneavoastra cu privire la intentiile reale ale Guvernului, intrucat informatiile contradictorii care vin, in mod direct sau indirect, din partea membrilor Executivului genereaza confuzie si ingrijorare in randul investitorilor, salariatilor si al tuturor celorlalti cetateni, arata Dragnea, printre altele, in scrisoare, facand referire la posibilele modificari ale Codului fiscal vehiculate in presa.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a anuntat, in aceeasi zi, ca Dacian Ciolos va merge in fata Parlamentului pentru a prezenta situatia economica:
- E foarte buna initiativa presedintelui PSD pentru ca va da posibilitatea premierului Dacian Ciolos sa mearga in Parlament si sa arate ca datele economice din acest an sunt foarte bune. E vorba de o crestere economica de 6% in trimestrul doi, sunt incasari peste program. Este si o buna posibilitate de a atrage atentia in Parlament asupra initiativelor legislative care pun presiune pe buget si, pe cale de consecinta, pe deficitul bugetar stabilit tot de Parlament. Prim-ministrul va merge in Parlament asa cum a facut-o de fiecare data si asteapta doar sa fie stabilita data conform procedurilor de acolo, a precizat Liviu Iolu.
Liviu Dragnea sustinea urmatoarele , in scrisoarea deschisa adresata lui Dacian Ciolos:
- Au aparut mai multe semnale alarmante privind intentia Guvernului de a lua o serie de masuri ingrijoratoare, cum ar fi plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activitati independente prin schimbarea radicala a Codului Fiscal.