Mihai Fifor: Bun venit la inceputul sesiunii parlamentare! Urmeaza o perioada incarcata, dar nu ii putem dezamagi pe cei care ne-au trimis in Parlament
Liderul Grupului PSD din Senatul Romaniei a prezentat si analizat, alaturi de colegii sai, in ultima sesiune a legislaturii 2012 - 2016, prioritatile legislative pe care le va inainta dezbaterii si plenului Parlamentului, in saptamanile ce vor urma.
- Am analizat Raportul de activitate al sesiunii trecute si vreau sa ii felicit pe toti colegii mei pentru activitatea foarte buna prin care s-au remarcat. Grupul senatorilor PSD a functionat ireprosabil, iar legi importante pentru romani au primit atentia cuvenita in Camera superioara a Parlamentului, a precizat Mihai Fifor.
Senatorii PSD au fost cei care au dorit, in sesiunea trecuta, acordarea pensiilor de serviciu pentru profesorii din mediul preuniversitar, care au o vechime de 30 de ani in invatamant, Legea de modificare si completare a Ordonantei privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si modificarile la Legea Drepturilor pacientilor.
- Va rog, ca in perioada urmatoare, sa asigurati in fiecare saptamana, prezenta la activitatile Senatului, nu doar pentru initiativele numeroase ale PSD, dar si pentru Ordonantele, din perioada verii, ale Guvernului de tehnocrati, sau pentru alte propuneri de legi. Avem o majoritate parlamentara stabila la Senat, iar vocea noastra, trebuie sa se faca, in continuare auzita, le-a spus Mihai Fifor, colegilor sai senatori.
Din totalul de 156 de senatori, Grupul PSD, condus de Mihai Fifor, are 64 de alesi. Celelalte grupuri din Senat: PNL - 54 de membri, ALDE - 15, UDMR - 7. Ceilalti 18 de senatori pana la 156 sunt neafiliati.Mihai Fifor a subliniat ca PSD are majoritate la Senat, impreuna cu ALDE si UDMR (total 86 de voturi), cvorumul pentru legi organice fiind de 79 de voturi, si in consecinta pot fi adoptate legi organice importante pentru cetatenii Romaniei, aflate pe ordinea de zi a Senatului.