psnews.ro:Tariceanu sterge pe jos cu Iohannis, Basescu si PNL: Forte oculte patronate de presedinte (Autor: Valentin Busuioc)
Co-presedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu sterge pe jos cu Klaus Iohannis, Traian Basescu si PNL, subliniind ca partidul pe care il conduce nu va face niciodata alianta cu PMP sau cu liberalii Alinei Gorghiu si ai lui Vasile Blaga.
Intr-un comunicat de presa, Tariceanu sustine ca, la scrutinul parlamentar din acest an, cetatenii vor avea de ales intre statul de drept si statul mafiot.
- Mai sunt doar cateva luni pana la scrutinul crucial care va decide directia pe care o sa mearga Romania in urmatorii ani. De aceea, pe langa programul politic si de guvernare la care lucram in aceste zile si cu care ALDE se va prezenta in campania electorala, cred ca este oportun ca electoratul sa cunoasca si sa inteleaga care sunt optiunile, care e miza cea mare a alegerilor parlamentare: stat de drept sau stat mafiot.Pentru aceasta miza, lupta se va duce, pe de o parte, intre fortele democratice care militeaza pentru revenirea la statul de drept, la respectarea drepturilor omului, la o democratie reala si nu mimata, golita de continut, iar de cealalta parte, de forte nedemocratice, forte oculte patronate de presedintele Iohannis, care vor sa se eternizeze la putere ca sa-si pastreze parghiile de control cu care sa musamalizeze definitiv toate faradelegile savarsite in ultimii 12 ani si ramase nepedepsite de justitie. Fortele nedemocratice controleaza binomul SRI-DNA, ceea ce pare sa le confere un avantaj, dar rezultatul alegerilor locale demonstreaza ca electoratul a inteles ca in spatele luptei legitime impotriva coruptiei financiare s-a construit cel mai periculos tip de coruptie: coruptia data de detinerea puterii absolute si intretinuta cu complicitatea unor persoane din conducerea unor institutii de forta ale statului.Exercitarea puterii in mod ilegal de unele institutii de forta scapate de sub orice control al societatii a fost descrisa public chiar de fostul presedinte al Romaniei. Acest modus operandi prezentat de Traian Basescu s-a extins si a transformat drepturile si libertatile cetatenilor intr-un lux. Ma refer aici la simpli cetateni (vezi cazul Rarinca si nu numai) vaduviti de drepturile lor constitutionale si procesuale, ceea ce a urcat Romania pe un nedorit loc doi in privinta proceselor pierdute la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), detaliaza Calin Popescu-Tariceanu. In continuare, presedintele Senatului critica vehement PNL, calificandu-l drept un partid-remorca al presedintelui Iohannis, un partid care si-a pierdut identitatea liberala si al carui drum este dictat din laboratoarele oculte care opereaza impotriva Constitutiei si a legilor, sub patronajul Cotrocenilor.
In plus, Calin Popescu-Tariceanu da asigurari ca ALDE nu va face niciodata alianta cu PMP sau cu Traian Basescu, amintind de incalcarea votului exprimat la referendumul din 2012 pentru demiterea acestuia din urma.
- ALDE se afla de partea fortelor democratice, cu perspectiva reala de a forma o viitoare majoritate parlamentara si o coalitie guvernamentala impreuna cu PSD. De partea cealalta, se afla PNL, un partid-remorca al presedintelui Iohannis, un partid care si-a pierdut identitatea liberala si al carui drum este dictat din laboratoarele oculte care opereaza impotriva Constitutiei si a legilor, sub patronajul Cotrocenilor. Pentru o si mai clara delimitare a celor doua tabere, trebuie sa fac cateva precizari. Nici in prezent si nici in viitor, numele meu sau al ALDE nu se va asocia in vreo constructie politica cu Traian Basescu, asa cum insinueaza o serie de politruci dornici sa induca deruta in electorat. Noi, liberalii, nu putem uita cum a fost umilita vointa majoritatii poporului roman, cand votul sau zdrobitor exprimat la Referendumul de demitere din 2012 a fost anulat in mod mai mult decat suspect printr-o erata a Curtii Constitutionale. Noi, liberalii, nu putem uita ca parintele care a crescut statul mafiot timp de doua mandate este Traian Basescu. Acum, acelasi personaj se prezinta in mod ipocrit ca un aparator al Justitiei si al statului de drept, in contradictie flagranta cu autodenuntul sau public facut nu demult la un post de televiziune. Acelasi personaj incearca sa treaca PMP de pragul electoral, nu pentru a contribui la binele comunitatii. A avut destul timp ca presedinte si rezultatele s-au vazut. Reamintesc naivilor care l-au urmat in PMP ca Basescu si-a ucis toti colaboratorii dupa ce s-a folosit de ei in propriul interes. In realitate, Basescu vrea sa-si creeze un instrument politic cu care sa-si negocieze conform cutumelor statului mafiot propria libertate si a apropiatilor sai si cu care, alaturi de dosarele SRI cu care a plecat de la Cotroceni, sa santajeze si sa ameninte, asa cum se vede din ce in ce mai des in spatiul public. Revenind la delimitarea taberelor care se vor infrunta in aceasta toamna, daca analizam antecedentele, persoanele care conduc azi PNL si PMP si mentalitatea lor, o alianta dintre aceste doua partide este aproape naturala. Separarea dintre Basescu si Blaga, dintre Basescu si PDL-istii care controleaza azi PNL s-a produs datorita Elenei Udrea si nicidecum din motive doctrinare. De aceea, cred ca PNL nu este un partid izolat, asa cum afirma unii, ci are in Traian Basescu un potential aliat cu care impartaseste aceeasi mentalitate in privinta democratiei si a statului de drept, incheie Tariceanu.