Senatorul Liviu-Marian Pop a sustinut o declaratie politica intitulata: Unde sunt rezultatele guvernarii, domnule Ciolos?. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Acum, aproape de finalul unei sesiuni parlamentare, doresc sa-mi indrept atentia catre Guvernul Ciolos si activitatea ministeriala a acestuia.
In aprilie, domnul prim-ministru le cerea membrilor Cabinetului rezultate, nu doar idei, in ceea ce priveste politica guvernamentala.
In prezent, rezultatele nu se vad! Si nu este doar opinia mea. Tot mai multe voci se pare ca transmit acelasi mesaj, potrivit carora Executivul nu lucreaza in interesul romanilor si nu performeaza.
Va intreb, asadar: unde sunt reformele promise, domnule Ciolos? Care sunt rezultatele pe care le-ati promis in ceea ce priveste administratia, infrastructura, sanatatea, educatia?
Declaratiile pe care le-ati facut la criticile aduse imaginii proaste a Guvernului, potrivit carora politica guvernamentala nu este sa obtina rezultate pentru imagine, ci sa fie un proces de schimbare durabil si schimbare de mentalitate, nu compenseaza abordarea pragmatica a politicii ministeriale.
Mentalitatea colectiva este un concept sociologic foarte complex, iar daca ati fi stiut intelesurile depline ale acestui termen, ati fi stiut ca schimbarea mentalitatilor unui popor inseamna un proces sinuos, care se poate intinde si pe parcursul unei epoci.
Asadar, domnule Ciolos, consider ca o sa va fie foarte greu, daca nu imposibil, sa schimbati mentalitatea poporului roman, cel putin intr-un mandat de prim-ministru, si acela incomplet.
Ar fi fost mai oportun sa fi inceput cu aplicarea deciziilor luate si cu asigurarea circuitului procedural al legislatiei in toate structurile din institutiile statului. Niste obiective specifice si clare v-ar fi ajutat mai mult in dezvoltarea politicii guvernamentale.
Totusi, se pare ca un obiectiv al Guvernului actual si al ascensiunii domnului Ciolos a fost atins, si anume acela care reflecta optiunea geostrategica a Romaniei de a ramane alaturi de aliatii occidentali. Ministrii Cabinetului sunt, in majoritate, tehnocrati si oficiali, sunt apropiati ai Occidentului, ceea ce denota ca se doreste pastrarea relatiilor cu Washingtonul, NATO si Uniunea Europeana â€" sau ce a mai ramas din ea!
Observam clar cum s-a dorit ca in Romania sa fie intarita o anume institutie â€" Directia Nationala Anticoruptie, reusind sa o transforme in cea mai de temut institutie din tara noastra. Astfel, in lupta aceasta mediatica, de capturare a vrajitoarelor institutionale, au fost inlaturati din functii cativa oficiali inalti si au fost lasati fara imunitate cativa politicieni. Justitia oarba o sa-i aiba in paza! Bravos, domnule ministru! Astea da rezultate! Dar ce se intampla cu restul strategiei promise, cu rezultatele pe care le-ati cerut ministrilor? Noi, cetatenii, le asteptam nerabdatori.
In final, va solicit sa faceti un bilant al guvernarii cu masurile intreprinse, pe care sa-l oferiti publicului, si sa demonstrati cine are dreptate: dumneavoastra sau rezultatel inexistente?!