Senatorul Niculae Badalau a sustinut o declaratie politica, intitulata: Victorie decisiva a PSD in alegerile locale. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Romanii au votat masiv PSD in alegerile locale. Aceasta a fost realitatea de la urne si ea nu poate fi negata in niciun fel. Victoria noastra a fost rezultatul seriozitatii si al indeplinirii unor promisiuni, atat locale, cat si guvernamentale. Am primit un vot pozitiv, pentru care suntem recunoscatori.
Cetatenii care au venit la urne nu s-au lasat pacaliti de manipularile, lozincile sau jumatatile de adevar pe care au mizat adversarii nostri in aceasta campanie, si nu numai. Am fost aratati cu degetul si ni s-a spus intr-un mod simplist si necredibil ca noi suntem raul din politica romaneasca.
Cu toate acestea, in ciuda atacurilor concertate, a piedicilor puse, a incercarii de acreditare a ideii ca fenomenul Colectiv â€" tradus in decembrie 2015 prin proteste de strada fata de un guvern PSD â€" reprezinta un sentiment general al populatiei, romanii ne-au ales in multe judete/municipii/comune din tara in defavoarea celorlalti competitori politici. Nu mai vorbesc de Bucuresti, unde nu PSD a fost sanctionat de strada, ci chiar PNL, cel care a incercat, intr-un mod inutil, sa capitalizeze politic o tragedie cumplita. Ei bine, aceste manevre electorale ieftine nu au tinut. Au fost ignorate.
Am castigat Bucurestiul intr-un mod covarsitor. Am castigat toate sectoarele, dar si Primaria Generala. Este o situatie care ne onoreaza si care ne si responsabilizeaza in acelasi timp. S-a spus de atatea ori ca Bucurestiul nu este de stanga, ca noi nu vom putea castiga niciodata aici. Ei bine, acest mit a fost distrus in aceste alegeri. S-a dovedit a fi doar o dorinta a adversarilor nostri, mai mult decat o realitate electorala.
Am obtinut la nivel national un scor foarte aproape de 40%, in ciuda tuturor atacurilor atat la nivelul central al conducerii, cat si la nivelul bazei partidului sau al liderilor locali, desi s-a incercat in decembrie 2015 sa se arunce in gradina noastra toate relele din politica romaneasca. Cu toate acestea, oamenii au pariat pe noi, pe rezultatele guvernarii noastre, pe ofertele noastre electorale. Am lasat orgoliile la o parte, conflictele interne si am pus mai presus de interesele politice interne interesul comun.
Si in Giurgiu am facut istorie. Am castigat mai mult de doua treimi din primarii, am castigat consiliul judetean si municipiul resedinta de judet. Este o onoare pentru noi sa stim ca suntem primii in preferintele romanilor. Ceea ce vom face in continuare este sa ne pregatim bine pentru alegerile parlamentare, ca sa putem da o noua guvernare romanilor din toamna acestui an si sa alungam dezastruoasa guvernare tehnocrata, care si-a dovedit pana acum incapacitatea de a guverna in interesul si spre binele romanilor.
Suntem un partid puternic pentru ca am dovedit ca ne intereseaza soarta oamenilor. Ne vom lupta in continuare pentru diminuarea inegalitatilor, a saraciei, pentru educatie accesibila pentru toti copiii, indiferent unde s-au nascut si din ce familii provin, pentru egalitate. Vom arata ca suntem singura forta politica credibila care actioneaza unitar si care poate guverna Romania in interesul tuturor categoriilor sociale.