Senatorul Petru-Alexandru Fratean a sustinut o declaratie politica, intitulata: PSD - cel mai votat partid romanesc in judetul Mures! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
PSD este cel mai votat partid romanesc din judetul Mures, asa cum arata atat numarul de voturi pentru candidatii nostri primari, cat si votul politic pentru consiliul judetean! Le multumesc muresenilor pentru votul acordat si vreau sa ii felicit pe colegii mei candidati, dar nu numai, din toate organizatiile locale din judet pentru munca depusa si pentru responsabilitatea asumata de a veni in fata oamenilor cu seriozitate, cu fapte sau proiecte concrete pentru un viitor asa cum ni-l dorim cu totii, la noi acasa!
Semnificatiile rezultatului obtinut sunt complexe si isi gasesc resorturile in mai multe fundamente. Oamenii au inteles ca vocatia noastra ca partid de stanga este politica oamenilor care muncesc din greu zi de zi pentru ca la sfarsitul zilei sa aiba cu ce sa-si plateasca intretinerea, sa cumpere haine si mancare pentru copii, sa cumpere medicamente pentru cei batrani.
Votul dat duminica a fost cea mai buna ocazie pentru ca oamenii sa spuna daca sunt multumiti de ceea ce am facut in cei patru ani de guvernare, o perioada extrem de grea si cu multe asteptari. Toate lucrurile si legile bune pentru oameni pe care le-am facut pentru oameni, fie ca vorbim despre cresterea salariilor, reducerea TVA, subventii marite si platite in agricultura, grija pentru scoli si pentru spitale mai bune, toate vestile bune din economie sunt apreciate de catre romani, pentru ca nu au fost doar niste masuri de care s-a auzit prin presa, ci ele s-au simtit direct in buzunar si in nivel de bunastare.
Politica pentru oameni inseamna sa ducem intreaga noastra activitate acolo unde oamenii isi traiesc viata de zi cu zi, la nivelul comunitatii, unde perspectiva politica se schimba, lucrurile devin mai concrete si se masoara in locuri de munca, scoli, spitale, apa si canalizare, drumuri asfaltate. In fiecare comunitate locala partidul este mai mult decat o sigla sau cineva care vorbeste la televizor, este un cunoscut, un vecin, un coleg de munca, un om pe care-l stii. De aceea, in egala masura, rezultatele acestui scrutin demonstreaza ca muresenii ne-au apreciat candidatii cu experienta si expertiza in administratia publica locala, oameni cu bune intentii, profesionisti, integri si romani adevarati.
In ultima instanta, fiecare vot acordat Partidului Social Democrat inseamna un vot impotriva adversarilor nostri pentru modul lor de a face politica. Aceste alegeri au confirmat reasezarea la loc de cinste a tot ceea ce inseamna unitate, solidaritate, echilibru, dragostea fata de cel de langa noi si dragostea fata de romani si Romania. Este un model pe care sa-l aprofundam pe viitor!