dcnews.ro: Victor Ponta a acordat luni, in prima zi dupa alegerile locale, un interviu in exclusivitate la DC News Live.
Social-democratul a spus ca incepand de ieri nu mai avem guvern.
- Principalul nostru partener, ALDE, a obtinut si la Bucuresti, dar si in majoritatea judetelor, un scor suficient ca sa aiba reprezentanti in consiliile locale si judetene. Asta inseamna ca se vor forma multe majoritati. De ce spun ca este important? Pentru ca dincolo de administratia locala, toata lumea, dupa votul de ieri, se uita la alegerile parlamentare si la formarea guvernului. Incepand de ieri nu mai avem guvern. Da, de ieri nu mai exista guvern. Este partea cea mai ingrijoratoare. Sase luni, Romania nu va mai fi guvernata, a zis Victor Ponta la DC News Live.
Cat despre ezitarea lui Liviu Dragnea privind introducerea unei motiuni de cenzura impotriva guvernului tehnocrat, Victor Ponta a spus:
- Nu stiu daca ezita. Are o anumita strategie. Liderul stabileste strategia si isi asuma resposabilitatea. Eu nu contrazic aceasta strategie, chiar daca am alta opinie. Ceea ce trebuie stabilit este daca se schimba ceva cu banii in agricultura, de exemplu, sau cu fondurile europene. Se schimba ceva cu investitiile? 0 pana la 1 iunie. Se jura domnul Ciolos ca nu mai da ordonante neconstitutionale cum a dat-o pe cea cu doamna Pruna? Aici este miza. Liviu Dragnea a zis un lucru foarte corect: PSD nu vrea sa vina la guvernare acum, doar dupa votul de la locale. Vrea sa castige alegerile parlamentare, sa aiba legitimitate, vrea sa vina cu un guvern pe termen lung, nu cu un guvern pe cateva luni. Problema este cat ne va costa faptul ca 2016 este un an mort din punct de vedere economic.