Senatorul Laurentiu Florian Coca a sustinut o declaratie politica, intitulata: Semne de intrebare la demisia unui ministru. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Cu gandul la alegerile locale a trecut cam putin comentata recenta demise a doameni Claudia Ana Costea, ministrul tehnocrat al muncii. Fiind implicat in ultimii 6-7 ani in legislatia din domeniu, ca membru al Comisiei de specialitate din Senatul Romaniei, nu pot trece usor peste acest eveniment. Doamna si-a anuntat demisia si seful sau, domnul Ciolos, a acceptat-o imediat.
Cateva lucruri ne frapeaza in tot acest proces.
In spatiul public apare un proiect de act normativ privind salarizarea cu care ministrul de resort nu este de acord. Asa ceva nu s-a mai auzit pana la acest guvern de tehno-birocrati. In mod normal un proiect de act normativ este initiat, prelucrat si semnat de ministerul de specialitate. Nu la ministerul competent pe o materie de reglementat se realizeaza proiectele de lege care privesc domeniul respectiv!? Se pare ca intr-un guvern tehnocrat ministrii pe domenii sunt irelevanti.
Apoi suntem informati ca, desi ministerul muncii elaborase mai multe variante ale unui proiect legislativ privind salarizarea, titularul ministerului, in acest caz doamnea Costea nu avea voie sa comunice pe aceasta tema. Si acest lucru mi se pare curios, mai ales, din partea unui Guvern care se lauda cu o preferinta pentru transparenta administrativa. In plus, in timp ce specialistii din minister in frunte cu titularul portofoliului munceau pana la orele 5 dimineata, altcineva, nu stim cine, scoate din palarie un proriect uimindu-i pe toti cei care trudeau la/sau asteptau noua lege a salarizarii. Nu vi se pare o piesa din teatrul absurdului?
De plecarea doamnei Costea din Guvernul Ciolos nu ne bucuram dar nici nu avem motive sa fim tristi. Se pune intrebarea nu atat de ce a plecat, ci de ce a acceptat sa fie ministru. Dumneaei chiar avea pregatirea teoretica in domeniul muncii si asistentei sociale, iar daca vroia sa faca ceva si din punct de vedere practic-politic atunci isi putea gasi usor un loc intr-un partid dispus sa aplice politici sociale adecvate situatiei actuale. Nu totdeauna drumul cel mai scurt sa ajungi intr-o demnitate este si cel mai bun. Oricum, doamna Costea isi poate completa CV-ul, bifand acest ministeriat.