Senatoarea Doina Silistru a sustinut o declaratie politica, de la tribuna Senatului Romaniei, intitulata: In vizita la caprele din Vaslui. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Am citit, a doua zi dupa vizita in judetul Vaslui a copresedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, cu mare atentie presa locala. Evenimentul, prezentat in amanunt si intors pe toate fetele, mi-a provocat o imensa usurare. In sfarsit, judetul Vaslui va fi salvat! - mi-am spus, dupa ce, de la Revolutie incoace, guvernarile care s-au succedat nu au reusit sa-i dea de cap. Din saracii saracilor, hotii hotilor si violatori de talie mondiala nu ne mai scotea nimeni! Noroc, asadar, cu aceasta vizita istorica, ce va ramane, cu siguranta, in analele politicii dambovitene drept cea mai goala de continut si demagogica prezenta liberala in teritoriu!
Sa ma explic.
Pana prin 2008, judetul Vaslui a avut marea onoare sa fie prioritate a guvernarii liberale. Nu s-a intamplat nimic. Nimic bun, vreau sa spun. Judetul Vaslui mergea, cum putea si el, in siajul unei economii care crestea odata cu explozia consumului. Cum buletine aveau si au in continuare mai toti vasluienii, si in acest colt de tara s-au dat credite cu nemiluita. Apoi, a venit criza iar Vasluiul, umil si saracut, si-a consolidat locul in coada clasamentelor economice si sociale. Am rezistat cum am putut, eu spun ca demn, incercand, prin administratiile locale, sa carpim acolo unde se putea carpi, sa cerem si sa mai si primim, acolo unde solidaritatea trebuia sa isi spuna cuvantul, sa gasim solutii pe termen scurt si mediu, acolo unde guvernarile nu au putut sa ne ofere asistenta. Vasluiul a traversat momente grele, in acest aproape un deceniu de austeritate, dar a rezistat. Suntem pe harta, chit ca drumurile nu sunt cele mai bune iar rarii vizitatori sunt impresionati mai degraba de caprele din Vaslui (?) decat de oamenii de aici. Doar caprele au impresionat-o pe doamna Gorghiu la Vaslui, suficient de mult incat sa le pozeze si sa le urce pe site-ul de socializare prin intermediul caruia aflam ca domnul Iohannis inca ne este presedinte. Dupa ce a vizitat caprele din Vaslui, eveniment, dupa cum spuneam, de referinta pentru intreaga suflare liberala romaneasca, doamna Gorghiu s-a intors la Bucuresti, unde alte si alte vietuitoare traiesc, iar unele mai si glasuiesc catre popor.
Revenind, iata in ce momente de cumpana au ajuns doamna Gorghiu si domnul Blaga la Vaslui, pentru a ne promite ca, sub o binecuvantata guvernare liberala viitoare, infrastructura din Moldova va fi modernizata si dezvoltata. Imi aduc aminte o promisiune la fel de ferma a unui fost ministru al Transporturilor, coleg de partid cu doamna Gorghiu si, mai nou, si cu domnul Blaga, care anunta, in perioada de boom economic din 2007, ca banii - multe milioane de euro - pentru construirea centurii ocolitoare a Barladului sunt deja alocati iar inceperea lucrarilor este iminenta. Cam lungi iminentele astea, daca imi permiteti observatia!
La fel, constata doamna Gorghiu cu mahnire in voce, este inadmisibil ca judetul Vaslui sa aiba cel mai mic PIB pe cap de locuitor din intreaga tara, cel mai mare somaj etc. Inca o problema pe cale sa fie rezolvata, stimati colegi, dupa ce in functia de prefect guvernul tehnocrat a numit un fost director de la somaj, liberal de frunte. In aceeasi ordine de idei, aflam ca PSD a facut din Moldova cea mai saraca provincie. Probabil in parteneriat cu PNL, nu?, dupa ce, in 2012, USL a zdrobit PDL-ul in Moldova.
Dar asta este istorie antica de acum, chiar daca de data recenta. S-o lasam, asadar, in seama carturarilor pasionati de bizar, absurd si capre!