stirpesurse.ro: Stelian Tanase ii desfiinteaza pe liberali si pe Marian Munteanu: O mascarada si mult cinism Autor: Gabriel Zamfirescu
Jurnalistul Stelian Tanase a avut o iesire furibunda dupa ce a aflat ca PNL l-a lansat pe Marian Munteanu in cursa pentru fotoliul de edil la Primaria Municipiului Bucuresti. Tanase nu vede cu ochi buni aceasta mutare si ii desfiinteaza pe liberali pentru decizia luata. Intr-un editorial extrem de dur scris pe propriul blog Stelian Tanase da de pamant pur si simplu cu sefii liberali.
- E in aceasta decizie fff multa pripeala. Si mult cinism de asemenea. Dar mai intai de toate este efectul lasitatii unor lideri liberali care nu au avut curajul sa candideze ei, proband astfel ca nu isi merita pozitiile din partid. De alfel, nu i-a ales nimeni acolo. PNL nu a tinut un congres de multa vreme si toate schimbarile/deciziile operate dupa plecarea lui Crin Antonescu nu au fost validate de un conges, recte nu au nicio legitimitate. Asadar acesti lideri autonumiti, niste aventurieri politicii, in sensul nelegimitatii lor, sunt slabi si vulnerabili. Nu au pe nimeni in spate, baza partidului le e straina. Ca si electoratul liberal. PNL (prin acesti lideri) e intors spre el insusi. Acel congres nici nu e dorit, fireste de acesti lideri care conduc fara mandat PNL. Cati dintre ei vor rezista trecerii prin sita unui congres!? Mai ales a unuia corect, nu unul aranjat din culise de cativa tartori !? Deocamdata trag de functii cu dintii. Si au dinti, dupe cate vad, nu gluma. Sunt niste carnasieri. Totusi sunt mai curand apti sa populeze o gradina zoo, (cu banii multi de la buget, veniti de-a gata) decat padurea cu libertatea ei, a tunat Stelian Tanase.
Jurnalistul nu se opreste insa aici.
- Am asistat la o mascarada pregatita de cativa oameni din culisele PNL care il pasteau de ceva vreme pe Orban, pionul de sacrificiu. Acum doua saptamani am auzit de la un lider liberal ca ceva nu e in regula cu Orban, ca nu merge bine campania, ca trebuie discutat, poate nu mergem cu el etc. La 10 zile Orban cade. A fost o lovitura de Palat ieri la PNL sau ce!? Dupa mine, Orban a cazut prosteste intr-o ambuscada de care unii liberali nu sunt straini. Dar nu vreau sa intru in vreo teorie a conspiratiei, detest scenariile si speculatiile. Deocamdata spun ca aparitia lui Marian Munteanu - ca om providential pentru a salva PNL in lupta pentru Bucuresti - starneste multe nedumeriri unui om normal, dotat cu un bun simt mediu. Sunt prea multe intrebari la mijloc, se vede facatura de la mare distanta. E un aranjament, o intriga de culise!? De pilda - e amestecat SRI!? Dar Cotrocenii!? In cockteil intra si un grup din partid aflat in cautarea unei solutii pentru a supravietui politic dupa iunie 2016, adica dupa un esec electoral. Jocul PNL este la mare risc. E totul sau nimic, a incheiat Stelian Tanase.