Facebook: Georgica Severin a distribuit postarea publicata de Adrian Severin
Adrian Severin: Un partid care nu isi apara membrii nu exista - cazul Olguta Vasilescu
Nu am fost niciodata apropiat de Olguta Vasilescu. Nu cunosc ce se afla in dosarul sau si de aceea nu il pot comenta. Din comunicatul DNA inteleg ca acuzatiile care i se aduc sunt abracadabrante. Ca profesor de drept nu gasesc nici o baza legala pentru acestea. Ma intreb cum este posibil ca niste oameni cu studii juridice sa formuleze asemenea acuzatii?!
Dincolo de acestea, maniera DNA de a proceda (catuse, arest, expunere mediatica a unei persoane care inca beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, lipsa oricarei protectii impotriva buscularii de catre oamenii aflati in strada etc.) este revoltatoare iar momentul in care actiunea a fost declansata (in preajma campaniei electorale in care Olguta Vasilescu pleca favorita) este mai mult decat suspect de motivare politica.
Procurorii considera CAPITALUL DE IMAGINE (o formula jurnalistica dar nu si juridica) ca fiind un posibil folos necuvenit in sensul legii penale. Actul de telejustitie la care a fost supus primarul Craiovei, cu incalcarea dispozitiilor celor mai recente ale Directivei europene in materie (asteptam reactia ambasadorului UE la Bucuresti), constituie insa tocmai distrugerea fara drept a capitalului de imagine care este esential pentru viata unei personalitati publice. Aceasta distrugere este acum consumata si este iremediabila. Cum raspund procurorii de producerea acestei pagube afectand chiar interesul public? Nu se tem ei, oare, ca le va veni randul? Ii asigur ca le va veni.
Daca actiunea politica a DNA nu mai surprinde pe nimeni, atitudinea liderilor PSD fata de nedreptatea facuta unuia dintre reprezentantii de varf ai partidului este incalificabila. Ipocritele lacrimi varsate pentru familia CRIMINALEI si compasiunea fatarnica pentru copiii acesteia, departe de a acoperi gunoiul moral, au dus la cote maxime penibilul unor declaratii care au ambitionat prosteste sa impace o corectitudine politica tampa cu un pseudoumanism gaunos.
Sa fie oare lasitatea actualei conduceri a PSD cu atat mai mare decat inteligenta sa, incat sa nu ii mai permita a intelege ca o armata tradata de conducatorii ei nu mai raspunde la comenzi, nu mai lupta si dezerteaza in mijlocul bataliei? Nu cred. Atitudinea liderilor PSD arata altceva. Ei stiu ca in Romania, pentru obtinerea puterii partidele nu mai conteaza intrucat votul cetatenilor nu mai conteaza. Puterea reala a fost confiscata de o oculta care o distribuie apoi unor personaje de paie, recompensate cu tot felul de privilegii in schimbul acceptului de a se lasa sforarite si, la nevoie, de a juca rolul cozii de topor. Liderii formali ai unui partid devenit fictiv, intrarea in gratiile acestei oculte o urmaresc iar nu obtinerea respectului si increderii populare.
Asa stand lucrurile, abandonarea Olgutei Vasilescu de catre propiul partid probeaza ca partidul de fapt nu mai este decat o butaforie, ca, de altfel, si democratia romaneasca. De aceea a ne solidariza cu Olguta Vasilescu inseamna a afirma ca societatea romaneasca este inca vie si mai doreste inca o Romanie democrata.