Liviu Dragnea: Am hotarat astazi, alaturi de colegii mei, ca aliantele electorale vor fi stabilite independent la nivel local / AGERPRES
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, 29 ianuarie 2016, la Sinaia, ca social-democratii vor propune UNPR si ALDE incheierea la nivel local de acorduri de colaborare pentru alegerile locale, el adaugand ca PSD nu va face aliante cu PNL sau PMP.
"Am decis azi ca vom propune UNPR-ului un proiect de acord de colaborare care sa dea posibilitatea tuturor organizatiilor PSD si respectiv UNPR ca, acolo unde considera ca este eficient pentru procesul electoral si se maresc sansele de castig in alegeri, pot incheia aliante electorale in conditiile pe care le considera cele mai bune din punctul de vedere al sanselor de castig. De asemenea, o sa propunem un astfel de acord si colegilor din ALDE (...). Nu vom face aliante electorale cu o alta formatiune politica. (...) Nu facem nici cu PNL-ul, nici cu PMP-ul, nu facem aliante electorale decat ori cu UNPR, ori cu ALDE. Depinde de cum se inteleg la nivel local", a declarat Dragnea, intr-o conferinta de presa.
Intrebat daca a avut discutii pe aceasta tema cu liderii UNPR si ALDE, presedintele PSD a spus ca a discutat cu ei la telefon inaintea sedintei Comitetului Executiv al PSD.
"Am avut o discutie destul de lunga la telefon si impreuna am agreat acest tip de acord. Era firesc, inainte de a le propune colegilor mei, sa am o discutie separata cu domnul Tariceanu, cu domnul Daniel Constantin si separata cu domnul Gabriel Oprea", a spus Dragnea.
Potrivit acestuia, dupa alegerile locale, PSD va discuta cu UNPR si despre colaborarea privind alegerile parlamentare.