Pun pariu ca guvernul Ciolos nu va fura! Va fi primul /AMPRESS / Editorial de Lucian Avramescu
Primul guvern care nu va fura in blanda, mioritica, indelung violata noastra Romanica, este guvernul Ciolos, validat acum cateva minute. Nu pentru ca Ciolos se arata cu o mecla de sfant si ar fi nepotul lui Iisus. Nu pentru ca ministrii si ministresele lui au fete de ingeri. Nu va fura fiindca s-a suit aici, RAPID SI LESNE, pe o nemultumire populara acra si agresiva si in stare de orice. Inclusiv sa pedepseasca fara mila. Iar daca vor baga mana in untura se frig rau.
Spun unii ca zecile de mii de protestatari iesiti in strada au fost scosi de SRI, de Johannis, de Maica Precista. Au fost scosi de arderea pe rug din acel club nenorocit, iar arderea pe rug a fost asociata cu CORUPTIA. Au fost scosi de transformarea sperantei USL, devenita prin smecherie, guvern Ponta, in mizerie furacioasa.
Eu nu cred ca miscarile stradale, dincolo de launtrice manarii posibil securistice, au plecat de-a surda. Am prieteni nemultumiti ca acele miscari s-au oprit. Acum sunt in asteptare. Asteapta sa vada ce face Ciolos cu adunatura lui de oameni care pot fi destepti, cu mintea procopsita, dar care par de stransura si chiar de stransura sunt si vor ramane de stransura ca orice guvern croit din dimia strazii.
Eu cred ca stransura asta, in care incap, slava Domnului, si destule muieri fiindca m-am saturat de indivizi care se barbieresc dimineata de parca s-ar boteza zilnic in Iordan, va face timp de un an treaba. Nu vor fi idioti, atat de idioti, incat sa se apuce de furat. Toata natia e cu ochii pe ei. Neavand banditismul de partid in spate, nu vor avea curajul jefuirii. Le va fi frica sa fure. Nici n-au timp sa se organizeze pentru un jaf.
Cum sunt ministrii lui Ciolos? Nu cred ca-s, funciar, cinstiti, blestemati sa nu fure. Cred ca-s romani adaptati la prigoana cinstei, obligati la cinste. Vom avea, dupa parerea mea, primul guvern cu oameni onesti si, daca se sforteaza nitel, patrioti.
Ieri am scris ironic despre doua femei pe care le-am aflat interogate parca de violotarii din Vaslui. Au facut fata. Alta, pe care n-am apucat s-o vad, inteleg ca a cazut nu doar pentru ca era urata â€" de ce-mi scrieti rautatea asta fiindca toate femeile sunt frumoase, macar o secunda in viata lor! â€" ci pentru ca s-a dovedit proasta. Sunt si muieri tute.
Scriu aceste randuri in timp ce in televizor jura ministrii lui Ciolos ca iubesc natia, ca vor muri pentru mine, pentru tine, pentru noi, ca vor respecta si iubi litera Constitutiei, ca pentru ”propasirea si ” integritatea” Romaniei isi vor da zilele, sufletul, bojocii. Textul, nu stiu cine l-a scris, repetat de toate guvernele care s-au perindat la juramant, e de-o sinistra platitudine. Eu il scriam mai bine.
Daca era de la Burebista, cu toate ca-n vremea lui nu era nici Biblie, nici guvern, avea o inaripare de vechime si o scufundare in apa cristalina si eroica a istoriei.
Vorbeste Johannis. Vorbeste, ca de obicei, moale. Dar spune ceva destept si care ma face sa ma cutremur.
- Avem o criza a cetateanului, o criza de incredere a cetateanului. Fara partide nu se poate. Dar fara popor se poate?
Asa e, neamtule. Fara popor nu se poate. Fa, daca esti in stare, sa dispara criza de speranta si de incredere a cetateanului.