Senatorul Gheorghe Saghian a sustinut o declaratie politica intitulata: Traian Basescu- Aceeasi Marie, cu alta palarie. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
In urma scandalului in care este implicat domnul Sorin Oprescu si a arestarii acestuia, discutiile pentru primaria Bucurestiului sunt tot mai ample la nivelul opiniei publice. Din acest context nu puteau lipsi si interventiile unor oameni politici mai mult sau mai putin reprezentativi.
Recent, Elena Udrea a declarat ca nu ia in calcul o posibila candidatura la Primaria Capitalei. Cu toate acestea, nu a uitat sa precizeze ca Traian Basescu nu ar refuza sa candideze. Declaratia acestuia din urma la solicitarile presei a fost extrem de vaga privind o posibila candidatura. Fostul presedinte a tinut insa sa ne reaminteasca faptul ca este in procesul constructiei unui partid si ca lansarea intr-o competitie locala a sa este departe, fiind plasata sub semnul unui sacrificiu si al unui soi de obligatie - in politica nu faci intotdeauna ce vrei, ci si ce trebuie, dupa cum subliniaza acelasi fost presedinte al tarii noastre.
Desigur, nu ne poate surprinde lipsa de respect si ipocrizia acestui personaj nefast pentru politica romaneasca, dar cred ca este necesar sa tragem un semnal de alarma privind demersul politic al lui Traian Basescu pe viitor. Dupa cum afirma el insusi:
- Pana pe 10 octombrie ma voi inscrie in PMP. Obiectivul meu este sa construiesc un partid nou, care sa nu fi fost implicat in compromisuri.
Fara doar si poate, demersul sau este unul care se anunta gresit inainte de a incepe, intrucat este de notorietate faptul ca numerosi membri PMP au fost si sunt implicati in scandaluri diverse. In aceste conditii, pretentia de a construi un partid nou cu oameni vechi pare a fi doar o parafrazare a expresiei: Aceeasi Marie, cu alta palarie.
Este regretabil si chiar rusinos ca Traian Basescu doreste sa se implice din nou in planul politic romanesc dupa tot ceea ce a facut in mandatele sale la Cotroceni. Consider ca este un moment in care trebuie sa fim uniti in a ne continua treaba si a arata cetatenilor cine le apara de fapt interesele. In plus, trebuie sa le reamintim de tot ceea ce a facut gresit Traian Basescu, personaj politic care ori nu vrea, ori nu poate sa se invete minte.