Buna Ziua Brasov / PSD Brasov vrea sa obtina cel putin o functie de vicepresedinte la nivel national (Autor: Ionut DINCA)
- Pe 18 octombrie, la Bucuresti, va avea loc congresul national al PSD, la care vor participa si 65 de delegati de la Brasov. Numarul de posturi de vicepresedinti la nivel central ar urma sa fie redus, dar organizatia judeteana brasoveana spera ca va obtine cel putin o functie de vicepresedinte sau chiar de presedinte executiv, propunerea pentru una dintre cele doua functii fiind Constantin Nita, dupa cum a precizat presedintele executiv al PSD Brasov, senatorul Viorel Chiriac
- De asemenea, luam in calcul doua comisii, respectiv cea de Arbitraj si Integritate Morala, dar si cea de Control Financiar. In aceste cazuri, propunerile sunt facute de conducerea partidului, a spus Chiriac. In prezent, social-democratii brasoveni fac ultimele pregatiri pentru alegerea presedintelui PSD, scrutinul urmand sa aiba loc in data de 11 octombrie.
- Se analizeaza listele electorale. Avem organizatii mici, cum este cea de la Homorod, unde sunt 26 de membri, dar si filiale foarte mari, cum este Brasovul, unde PSD are in jur de 6.000 de membri. In total, sunt peste 12.000 de membri, dar nu cred ca vor veni toti la vot. De altfel, in municipiul resedinta de judet luam in calcul amenajarea mai multor sectii de vot, a explicat Viorel Chiriac.