Senatoarea Gabriela Firea a sustinut o declaratie politica intitulata: Si presedintele Iohannis lauda, in SUA, performanta Guvernului Ponta! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Saptamana aceasta s-a cerut din nou, a nu stiu cata oara, demisia guvernului. Nu doar printr-o declaratie politica rostita de la tribuna Parlamentului sau la televizor, ci printr-o motiune de cenzura, Opozitia intelegand sa foloseasca in acest fel unicul glont pe care il avea in aceasta sesiune parlamentara. La fel ca si celelalte incercari, si aceasta a fost sortita esecului. Exista insa si o diferenta notabila fata de celelalte motiuni de cenzura indreptate impotriva guvernului Ponta. In premiera absoluta, aceasta motiune de cenzura nu a vizat niciun aspect al activitatii guvernului, ci strict problemele din justitie ale primului-ministru.
Ceea ce demonstreaza ca Opozitia in general si PNL in special traiesc intr-o realitate paralela, virtuala, care nu are nimic de-a face cu ce se intampla in tara. Iar in tara se intampla niste lucruri, din pacate pentru ei total opuse celor din Matrix-ul liberal.
- Pentru prima data dupa foarte multi ani, avem in Romania o depasire a contractelor individuale de munca in comparatie cu numarul pensionarilor. Am depasit pragul psihologic de 6 milioane de contracte de munca active, ceea ce inseamna o diminuare a deficitului pe zona de pensii, o mai buna colectare.
Este declaratia ministrului delegat pentru dialog social, Liviu Pop, care marcheaza un semnificativ punct de cotitura in evolutiile de pe piata muncii. Gratie politicilor promovate de guvern, au fost create noi locuri de munca, iar altele au fost aduse la suprafata din zona gri sau chiar neagra. Iar prin cresterea semnificativa a salariului minim pe economie, de la 600 de lei la 1.050 lei brut, a crescut si baza de impozitare pentru asigurari sociale si de sanatate, chiar daca a fost redusa cota procentuala a CAS. Asta inseamna cu adevarat o politica proactiva in domeniul social!
La asta se adauga o alta premiera, dupa 25 de ani, nu vom avea inflatie in Romania. Mai mult, tot in premiera, incasarile la buget sunt clar excedentare fata de Legea bugetului. Anul acesta este prima data cand o estimare din Legea bugetului s-a dovedit pesimista si, cand, de fapt, s-au vazut efectele reformelor economice si ale combaterii evaziunii fiscale de catre ANAF.
In fine, o excelenta caracterizare a climatului economic din tara noastra vine din partea presedintelui Iohannis care, aflat la New York, a avut ocazia sa se adreseze unor foarte influenti oameni de afaceri de peste ocean:
- Economia Romaniei beneficiaza de avantaje importante: crestere economica sustinuta, stabilitate financiara si monetara, datorie publica redusa, forta de munca bine pregatita, precum si numeroase resurse naturale. ‪‎Romania‬ reprezinta un element de stabilitate pentru intreaga regiune.
Aceasta este realitatea pe care PNL doreste s-o schimbe printr-o motiune de cenzura. Pe vremuri circula un banc, al carui talc se potriveste de minune situatiei de azi: intrebare la Radio Erevan " poate fi instaurat socialismul in Elvetia? Raspuns: da, dar ar fi pacat.