Dan Mihalache este un politician tanar de marca. Azi, el este invitat la Antena 3. Din anul 2009 face parte din PNL. In prezent indeplineste functia de sef al cancelariei prezidentiale.
Nascut in 1971, Mihalache a fost dupa Revolutie jurnalist la ziarul Azi. La varsta de 23 de ani, Mihalache a devenit expert guvernamental. Si-a facut ucenicia politica la FSN (si derivatele sale FDSN-PDSR-PSD, inclusiv ApR). In perioada guvernarii CDR a condus departamentul de analiza politica al ApR. Pe vremea cand era presedintele PSD, Ion Iliescu il recomanda pe Dan Mihalache ca fiind materia cenusie a partidului.

Alte repere ale unei cariere de profesionist

- Absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, in anul 1994.
- Are un doctorat SNSPA.
- Consilier al lui Adrian Nastase in perioada 2001 - 2004.
- Intre 2004 si 2008 a fost deputat PSD de Maramures.
- Observator din partea Romaniei in Parlamentul European.
- Pentru scurt timp a fost europarlamentar(2007).
- La alegerile europarlamentare din 2007, care au avut loc in noiembrie, a fost exclus de Mircea Geoana, presedintele PSD, de pe lista de candidati ai partidului.
- La alegerile europarlamentare din 2009 nu a primit un loc pe lista de candidati ai PSD. A demisionat din PSD la 6 mai 2009.
- A condus campania electorala a lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidentiale din 2009.
- Consilier politic al presedintelui PNL, Crin Antonescu.
- Sef al Departamentului de Analiza Politica si Comunicare al PNL si Secretar General Adjunct al Guvernului USL in 2012.
- Secretar general adjunct al Senatului, in perioada USL.
- Implicat activ in campania electorala a lui Klaus Iohannis.
- Ca sef al cancelariei presedintelui Iohannis, Dan Mihalache este preocupat de organizarea si modernizarea administratiei prezidentiale.