Senatorul Ovidiu Liviu DONTU a sustinut o declaratie politica intitulata: Alina Gorghiu versus politica romaneasca.Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
De cand a fost numita co-presedinte al PNL, domnisoara Alina Gorghiu a devenit criticul absolut al politicii romanesti. Zilnic, aceasta domnisoara, in loc sa se ingrijeasca de atributiile care ii revin, face declaratii. Adica doar vorbeste. Si nu ca ar vorbi la subiect, cu solutii reale. Domnia sa vorbeste pe langa subiect si pe langa ceea ce trebuie sa fie preocuparea domniei sale din pozitia pe care o ocupa, criticand ceea ce face si nu face Guvernul Ponta sau PSD-ul. Pe ce mizeaza domnisoara nu stiu. In mod sigur, nu mizeaza pe domnul presedinte. Nu as vrea sa cred ca priceperea politica a domnisoarei Gorghiu nu merge mai departe de fatala greseala de a se identifica cu domnul presedinte Iohannis. Nici nu as vrea sa cred ca domnisoara co-presedinte mizeaza pe presedintele Romaniei care a fost ales nu pentru fosta sa apartenenta la Partidul National Liberal, ci pentru ca, ne aducem cu totii aminte, este Klaus Werner Iohannis, omul care nu vorbeste foarte mult, ci face. Contrar presedintelui, domnisoara Gorghiu vorbeste mult si nu face nimic, in timp ce crede ca PNL-ul isi va depasi numarul de cinci membri viabili, ba, mai mult, va ajunge ca prin minune sa detina si majoritatea in Parlament si sa faca si Guvern.
Lasand deoparte ca aceasta domnisoara co-presedinte a uitat complet ca pana acum putina vreme a fost in alianta cu PSD-ul- ca doar prin aliante poate exista si functiona PNL!- si ca a adunat cu varf si indesat roadele acestei aliante care i-a adus in Parlament si in structurile locale si centrale, se pare ca domnisoara Gorghiu ori nu stie ori nu vrea sa faca ceea ce a fost pusa sa faca. Mai precis, sa recreeze un partid care, se vede bine, de-abia de mai poate fi numit cu adevarat un partid.
Va intreb, domnisoara, in afara de a critica non-stop ceea ce ati avut sansa sa faceti si nu ati fost capabili sa faceti, nici dumneavoastra si nici putinii dumneavoastra colegi, ce faceti in rest? In afara faptului ca stati si vorbiti lucruri fara sens si bun-simt, crezand ca a face politica, fie ea a puterii sau a opozitiei, inseamna a avea o atitudine discriminatorie, delatorie, complet neconstructiva la adresa celor care, culmea, v-ati alaturat? Prin discursul dumneavoastra, domnisoara, nu numai ca nu va respectati colegii politici, dar, mai ales, nu respectati cetatenii Romaniei! Aceiasi carora, acum un an, le spuneati lucruri complet diferite. Opozitia, domnisoara Gorghiu, NU inseamna desfiintare si destabilizare. Si nici nu veti obtine asa puterea.
Din aceasta atitudine noi toti, romanii, nu intelegem decat ca sunteti lipsiti de scrupule, de solutii concrete, dar plini de neadevaruri si venin. In plus, functia ce v-a fost oferita nu presupune cariera de vedeta mediatica. Aici, ar trebui sa alegeti si la ce ati dovedit pana acum in politica, se pare ca ar fi mai intelept sa alegeti de aici incolo un cu totul alt domeniu de activitate. Daca nu, v-as sugera macar sa ii intrebati pe mai experimentatii dumneavoastra colegi rezultati din proaspata fuziune cam ce ar trebui sa faceti pentru a va indeplini minimumul de responsabilitati. Ca sa nu mai spun ca sunteti, inainte de toate, parlamentar. Adica, aveti si mai multe responsabilitati si treburi pe care...nu le faceti decat, eventual, din critici si din recentul program, care prezentat fiind a dovedit ca nu are nicio legatura cu rezolvarile rapide si reale de care aceasta tara are nevoie.
Asadar, stimata domnisoara Gorghiu, o sa va adresez si dumneavoastra in mod direct aceleasi intrebari pe care le-am adresat tuturor colegilor liberali cu prilejul unei declaratii politice anterioare:
Credeti ca a darama ceea ce se face veti reusi sa dovediti ca puteti fi o solutie pentru guvernarea Romaniei?
Care este solutia dumneavoastra reala pentru relansarea din toate punctele de vedere si cresterea bunastarii Romaniei si ale cetatenilor sai?
SOLUTII, domnisoara Gorghiu, nu vorbe!
Iar atunci cand veti veni cu ele, va asigur ca noi, PSD-ul, nu vom avea nicio problema in a va sustine pentru a le realiza, spre deosebire de dumneavoastra, care, desi v-ati angajat la asta acum trei ani, acum nu faceti altceva decat sa desfiintati.