Senatorul Haralambie Vochitoiu a sustinut o declaratie politica intitulata: Premierul Victor Ponta salveaza din nou Complexul Energetic Hunedoara. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Premierul Victor Ponta s-a intalnit la data de 9 februarie 2015 cu delegatia Fondului Monetar International (FMI) ce a solicitat restructurari masive si radicale la Complexul Energetic Hunedoara.
Prim-ministrul Guvernului Romaniei, Victor Ponta a spus foarte clar ca este de acord cu masuri de eficientizare, dar nu va accepta masuri prin care acest sector esential pentru siguranta noastra energetica, pentru dezvoltarea economica si sociala a unor regiuni, masuri care sa duca pe termen mediu si lung la disparitia acestei industrii.
In mandatul premierului Victor Ponta, Complexul Energetic Hunedoara a fost sprijinit de mai multe ori, fie cu stingerea unor datorii pe care le avea fata de Compania Nationala a Huilei, fie prin faptul ca productia i-a fost preluata cu prioritate in Sistemul Energetic National, cu motivarea ca aceasta societate trebuie sa asigure mentinerea nivelului de siguranta a sistemului energetic national.
Avand in vedere presiunile FMI asupra Guvernului Romaniei privind luarea unor masuri radicale asupra Complexului Energetic Hunedoara, consider ca nu putem sa ne facem ca nu vedem ca vinovatii pentru dezastrul la care a ajuns aceasta societate sunt cei care astazi conduc fie la nivel de conducere executiva, fie la nivel de consiliu de administratie.
Pentru toate acestea, solicit cercetarea de urgenta a acestor factori de decizie de catre Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si de catre Directia Nationala Anticoruptie.
Abuzul in serviciu, cheltuirea cu inconstienta a banului public si favorizarea firmelor de casa si a familiilor celor ce conduc CEH au devenit in fiecare zi o obisnuinta a acestora.
Ca senator de Valea Jiului si al judetului Hunedoara, nu pot sa asist pasiv cum niste indivizi fara competenta si pusi pe capatuiala pot distruge o zona atat de frumoasa si sa lase pe drumuri peste 7.000 de angajati si familiile acestora.
Invit pe aceasta cale toti factorii responsabili ai judetului Hunedoara sa ne intalnim pentru a avea un dialog care sa aiba ca obiectiv salvarea Complexului Energetic Hunedoara.