Senatorul Florian Bodog a sustinut o declaratie politica intitulata: Solidar cu Guvernul Ponta pentru o politica responsabila in interesul cetatenilor. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Acum, la inceput de sesiune parlamentara doresc sa fac o declaratie de sustinere a Executivului condus de Victor Ponta si sa imi exprim solidaritatea cu actuala majoritate parlamentara coagulata in jurul Partidului Social Democrat. Cred ca este oportun sa fac o astfel de declaratie avand in vedere ultimele miscari de pe scena politica romaneasca si pentru a arata ca la nivelul PSD exista o unitate si o dorinta comuna de a indrepta erorile trecutului si de a ne concentra eforturile asupra lucrurilor cu adevarat importante pe care le asteapta romanii de la noi.
Unii dintre adversarii nostri politici si-au exprimat intentia de a face o noua politica si doresc o noua majoritate parlamentara si un nou guvern. Din pacate, ce uita sa spuna doamnele si domnii din Noul PNL, este ca vor sa faca toate aceste lucruri noi folosind vechile mijloace si vechile metehne. Nu le place tradarea, insa iubesc tradatorii, prin care vor sa darame Cabinetul Ponta si sa puna in loc Cabinetul Predoiu, nimeni altul decat exponentul de vaza al vechiului PDL. Din pacate, la fel de demagogi si de ipocriti precum cei din PNL si PDL sunt si fostii nostri colegi social-democrati care au anuntat, recent, lansarea asa-zisului nou proiect social-democrat. Aceasta initiativa noua se realizeaza tot cu oameni vechi si cu instrumente la fel de vechi, mijloace respinse de majoritatea romanilor! Tocmai de aceea acest demers de destructurare a PSD nu poate fi nici credibil si nici cu sorti de izbanda.
Romanii nu mai vor galceava si lupte politice sterile intre partide, ci vor o buna guvernare si un Parlament eficient. Asadar, preocuparea noastra principala ca parlamentari si ca oameni politici responsabili este de a gasi solutii la problemele cetatenilor. Romanii trebuie sa simta in viata lor de zi cu zi rezultatele economice pozitive din cifre si statistici. Obligatia noastra ca partid social-democrat este sa-i facem pe cat mai multi sa simta aceste beneficii si in special pe cei care au nevoie mai mare de ajutor. Ca parlamentar social-democrat voi sprijini toate initiativele care vizeaza proiectele economice si sociale de impact: combaterea saraciei si o distributie mai echilibrata a cresterii economice pentru a fi simtita in buzunarele majoritatii oamenilor. Printre prioritati se numara si scaderea somajului, cresterea investitiilor in dezvoltarea comunitatilor locale si continuarea investitiilor in sanatate, educatie si in programele de reinsertie sociala.
In incheiere, as dori sa imi exprim aprecierea pentru initiativa Executivului de a veni saptamanal in fata Parlamentului pentru a raspunde la intrebari si a participa la dezbateri. Este o initiativa care intareste legatura dintre cele doua Puteri si asigura un control parlamentar mai bun asupra Guvernului. Este un aspect important, pentru ca doar asa vom reusi sa crestem eficienta si transparenta si sa imbunatatim imaginea Guvernului si a Parlamentului.