[email protected]: Stenograma comentata a evenimentelor saptamanii 19 - 25 ianuarie 2015
- continuare -
- CCR a declarat neconstitutionala Legea Securitatii Cibernetice in intregul sau. Ai impresia ca au lucrat-o repetentii de la Drept.
- Adrian Sarbu a luat in propriile maini conducerea Media Pro. Fosta sefa, Roxana Grigoruta, fiind arestata.
- Traian Basescu este cercetat in 7 dosare penale, care au fost suspendate pe perioada mandatului prezidential.
- Sa nu-ti vina sa crezi: conturile Ministerului Finantelor au fost blocate de fratii Micula pentru o datorie de 80 milioane euro. Cand are de dat, statul nu se grabeste .
- Dupa ce Johannis a scapat de acuzatia de incompatibilitate, iata ca scapa si Basescu de dosarul Flota. Prejudiciul nu exista - au concluzionat procurorii care au confundat, probabil, prejudiciul cu flota. Nici o suparare pentru suporterii fostului presedinte Basescu: raman in picioare alte 5 dosare si daca nici casa din Mihaileanu nu exista, atunci nimic nu mai exista!
- In serialul DNA a intrat si Curtea Constitutionala: investigatul zilei este judecatorul Toni Grebla, adus la audieri sub acuzatia de trafic de influenta si activitati neconforme cu statutul. Din primele comunicari reiese ca ar fi primit mita doua rochii si niste capsatoare si ca ar fi crescut - ilegal - 7 struti. In dosarul sau mai sunt cercetati un fin de etnie roma si un general mason.
- Intreaga echipa din dosarul Retrocedarilor, in frunte cu Hrebenciuc, Adam si Chiuariu a fost trimisa in judecata. Au fost trimisi chiar si unii pentru care nu existau probe ca ar fi comis vreo ilegalitate si care au fost, intr-un fel, victime ale presiunilor, precum Adam Craciunescu. Dar daca-i bal, bal sa fie.
- Dupa ce a fost retinut pentru 24 ore, Cristian David, fostul ministru de Interne si-a prelungit sederea la hotelul DNA din Rahova pentru 30 de zile. Va sta, probabil, in celula in care a stat si socrul sau, Mihail Vlasov, pentru o mita in numerar mai mica decat a sa.
- Consiliul Concurentei a amendat LPF cu 185.000 lei pentru niste neregularitati legate de transmiterea meciurilor de fotbal la TV. Mitica Dragomir e bucuros: nu se intampla asa ceva pe vremea lui. E vorba de amenzi, pentru ca faptele de atunci dateaza.
- Noul Cod Fiscal prevede o supraimpozitare a imobilelor darapanate. Pana la valoarea lor, dupa care statul le poate prelua si demola.
- Iulian Iancu, fost secretar de stat la Energie, este si el cercetat intr-un dosar privind fonduri electorale.
- Partidul Miscarea Populara are de sa fie mandru: reprezentantul sau, Sigfried Muresan a fost numit purtator de cuvant al PPE! Cand te gandesti ca putea fi EBA, care i-a cedat acestuia locul sau.
- Strans cu usa, fostul ministru al Telecomunicatiilor da in primire pe toata lumea. Inclusiv pe Boc, caruia spune ca i-ar fi dat personal vreo 300.000 euro din spaga de Microsoft, pentru campania electorala. Bineinteles ca Boc neaga cu hotarare!
- Ca sa le mai indulceasca suferintele post-remaniere si sa nu le vina alte idei, Ponta i-a numit pe Corlatean si Costoiu consilieri onorifici. Calitate in care tot ceea ce au de facut e sa stea cuminti in banca lor. Parlamentara.
- 17 fosti angajati ai TVR care au dat in judecata institutia au castigat si vor trebui sa fie reincadrati.
- S-auzi si sa nu crezi: intr-un sondaj rusii au spus ca ar vrea sa fie condusi de un presedinte precum Iohannis. Cat dau sa-l transferam, ca la fotbal?
- Iohannis isi doreste un guvern PNL asa cum o adolescenta isi doreste sa o iubeasca Brad Pitt. Dorinta e dorinta, iar putirinta e cu totul altceva.
- A murit regale Abdullah al Arabiei Saudite. Este omagiat de liderii care au vazut in el un soi de democrat. Din interes.
- Ponta considera ca Iohannis poate merge cu incredere pe programul USL care a fost, in mare masura, liberal.
- Geaba spune Tony Grebla ca n-a participat la constituirea nici unui grup infractional: il dau de gol strutii si capsatoarele. Coruptie zoologica-birocratica de inalt nivel.
- Anul trecut, Consiliul Concurentei a dat amenzi de 40 milioane euro. Nu ni se spune si cat s-a incasat din acestea .
- Dat afara din PNL, Chiuariu sta pe ganduri daca sa-si dea demisia din Senat. Doar pentru o spaga de 3 milioane?
- Adrian Vasilescu ar fi avertizat asupra creditelor in franci francezi, dar nimeni nu l-a luat in serios. Cum se intampla in general cu avertismentele BNR, care se dau ori prea devreme, ori prea tarziu.
- Prins cu ocaua mica, Paltin Sturdza, falsul mostenitor al celor 40.000 ha de padure, a renuntat in scris la ele. Ca renuntarea sa devina efectiva, trebuie ca justitia sa anuleze sentinta data de judecatorii spagari, pentru ca suprafata sa poata fi retrocedata statului.
- SRI isi permite un lucru incalificabil: sa ameninte Curtea Constitutionala in urma respingerii legii Big Brother, comandata de americani. Cu pistolul dnei Nuland la tampla, Maior da din colt in colt.
- Pentru ca au fost baieti cuminti si au cooperat cu anchetatorii, Gabriel Sandu si Dumitru Nicolae-NIRO primesc permisie la domiciliu.
- Ponta ne linisteste din nou, ca sa ne convinga ca nu e nevoie de alt guvern: in 2015 si 2016 nu va fi nevoie sa se introduca alte taxe si impozite. Mergem pe ce avem!
- Cei care nu stiau ca in PSD e libertate de expresie, sunt avertizati de catre Zgonea ca Mazare - spre deosebire de Geoana si Vanghelie - nu va fi dat afara pentru criticile aduse lui Ponta.
- Desi nu vom avea o sala pe masura, Romania va organiza Campionatele Europene de Gimnastica din 2017. Oprescu este convins ca se poate face o minune.
- Americanii au descoperit ceea ce noi stiam de cel putin doua milenii: ca tuica de prune este un veritabil medicament, cu care se pot trata afectiuni ale inimii, stomacului si bilei. Fara reteta!
- Ziua Unirii s-a sarbatorit la Iasi, cu presedintele si premierul prinsi in aceeasi hora. A lipsit Ludovic Orban, care s-a dat peste cap ca sa ajunga acolo, cu masina.
- S-auzi si sa nu crezi: la mitingul debitorilor in franci elvetieni s-a scandat Jos Isarescu si s-a cerut demisia guvernatorului BNR. A sunat ca fluieratul in biserica!
- Augustin Zegrean, seful CC, despre care unii spuneau ca are aceleasi vederi ca si Basescu, referindu-se insa la strabism, face cunoscut faptul ca se va lua o hotarare in cazul Grebla in cursul zilei de luni.
- Basescu a reclamat la guvern ca nu i se da casa si a amenintat chiar cu tribunalul. Numai ca fostul nu vrea casa, ci palat, si unul pe masura celor doua mandate - nu ca parlitii de Iliescu si Constantinescu care s-au multumit, unul cu casa proprie si celalalt cu o amarata de locuinta.
- Daca torni -iesi! Daca nu, ramai in arest la Rahova, nu la domiciliu, ca ciripitorii. Viorel Hrebenciuc ramane in conditii de austeritate pana cand ii va veni mintea la cap.
- In schimb, Sandu a mers acasa! E drept ca ar fi turnat-o si pe maica-sa, numai sa scape. A fost floare la ureche sa-i dea in primire pe Boc, Videanu si Blaga!
- O scrisoare pierduta: Ponta zice ca n-a vazut scrisoarea de la FMI in care se exprima profunda ingrijorare fata de legea falimentului personal .
- Alta belea pe capul lui Vantu: are conturile blocate, dupa ce s-a ales cu un nou dosar penal.
- Elena Udrea este cea mai revoltata de actiunea turnatorilor din dosarul Microsoft: Este grav ca s-a ajuns sa fii liber dupa ce spui orice despre oricine! Ei, nu chiar orice, si nici despre oricine.
- Ponta il face pe Orban bufon! Acesta s-ar fi sesizat ca premierul s-a oprit pe drum ca sa fotografieze masina sa rasturnata. Ce e amuzant in chestia asta?
- Johannis a vizitat arhiva CNAS de la Popesti-Leordeni si a reinnoit ideea necesitatii unui Muzeu al Comunismului. Poate mai degraba un memorial. Declaratia a fost facuta taman in ziua in care se implineau 92 de ani de la nasterea lui Ceausescu.
- Potrivit lui Ioan Rus, Iliescu s-a nascut odata cu comunismul, iar Ghita odata cu capitalismul (citat aproximativ). El este, ca de obicei, intre.
- Ponta il defineste pe presedinte: daca precedentul era un presedinte-jucator, actualul vrea sa fie un presedinte-moderator. Intre el si PNL.
(AMBIDEXTRU)