antena3.ro: La multi ani, Romania! Romanii sarbatoresc astazi Ziua Nationala
La multi ani, romani! La multi ani, Romania! 1 Decembrie este ziua noastra, a tuturor, oriunde ne-am afla. Este ziua in care sarbatorim impreuna valorile nationale.
In mai putin de trei ore, peste 2.700 de militari romani si straini vor defila prin centrul Capitalei la parada militara de Ziua Nationala.
Toti romanii care vor sa vada parada sunt asteptati in Piata Constitutiei, si nu la Arcul de Triumf, asa cum s-a intamplat in ultimii ani.
Parada de Ziua Nationala are loc astazi in Piata Constitutiei. Peste 2500 de soldati si angajati ai MApN, MAI si SRI, alaturi de 650 de vehicule militare vor participa la defilare.
Altaturi de militarii romani vor defila mai multe detasamente din strainatate.
Pentru ca ceremonia de 1 Decembrie sa iasa ca la carte, militarii s-au pregatit din timp. Au facut repetitii ample pe strazile din apropierea Palatul Parlamentului si in Piata Constitutiei.
La repetitii au fost prezente si detasamentele calare ale Politiei Capitalei.
Pe 1 Decembrie, militarii vor marsalui in zona Cheiului Dambovitei si pe bulevardul Libertatii. Apoi vor trece prin fata Palatului Parlamentului si se vor opri in zona rondului de la George Cosbuc. Traseul are peste doi kilometri.
De Ziua Nationala, intre orele 5 si 14, segmente intregi ale bulevardelor Unirii, Natiunile Unite, Regina Maria, George Cosbuc, strazile Izvor si Bogdan Petriceicu Hasdeu, Calea Rahovei si Calea 13 Septembrie vor fi inchise circulatiei.