Ilie Sarbu:Iohannis sa vina la dezbateri, vor fi discutii pe proiecte, nimeni nu-l cheama la spanzuratoare

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, declara la RFI ca in opinia sa, Klaus Iohannis ar avea tot interesul sa participe la dezbaterile cu Victor Ponta, pentru ca "are de recuperat foarte mult, nu se pleaca de la 0-0". Sarbu crede ca cele doua echipe pot gasi si o varianta de compromis.
Va fi vreo dezbatere Ponta-Iohannis pana la urma? "Din punctul nostru de vedere, cu siguranta va fi. Ati vazut declaratiile premierului, care a spus clar: 4 dezbateri la televiziunile importante de stiri din Romania, luni, marti, miercuri si joi. In mod firesc, in mod normal, dansul (Klaus Iohannis-n.r.) ar trebui sa vina in fata oamenilor, sa vada ce program de tara are, cum se manifesta intr-o dezbatere . Din punctul meu de vedere, cel mai interesat dansul ar fi, ca are de recuperat foarte mult, nu plecam chiar de la 0-0. Sigur, startul se da de la 0-0, dar totusi s-a creat o stare de spirit, s-a vazut rezultatul din primul tur", spune Ilie Sarbu.
El considera ca "sunt multe lucruri pe care nu le-a lamurit. Eu nu ma refer aici la scandaluri, Doamne fereste, nu mai facem emisiuni in care sa ne intrebam unii pe altii la ce SPA am fost noaptea sau din ce unitate de Securitate a facut parte. Discutiile sa fie directionate spre ceea ce asteapta electoratul de la noi, sa vada care e programul tau, ce gandesti tu despre viitorul acestei natiuni (...). Nu ne ducem cu ideea scandalului, sa ne numaram casele sau alte lucruri".
Ilie Sarbu crede ca "cele doua echipe pot sa gaseasca si o varianta de compromis, insa nu stiu daca noi trebuie sa acceptam mereu compromisuri la lucrurile clare. Cand e o chestie complicata, daca era asediat Bucurestiul si se gasea o solutie de compromis, unde ne ducem, in tara, ce facem? Iluziile astea ca daca intr-o anumita zona ai avut un anumit rezultat esti privilegiat nu cred ca ne duc la ceea ce ne dorim noi ca cetateni, nu asta-i scopul. Trebuie sa te prezinti vertical, asa cum esti tu si sa spui ce gandesti. Nimeni nu-l cheama la spanzuratoare. Stiu ca are tracul asta".
Candidatul PSD la Presedintie, Victor Ponta, a propus patru dezbateri televizate, la Realitatea TV, Romania TV, Antena 3 si B1 TV.
De partea sa, candidatul ACL, Klaus Iohannis, a propus o singura dezbatere, la Universitatea de Vest din Timisoara.
Sursa: RFI