Jurnalul National : Ilie Sarbu, despre viitorul presedinte al PSD: Va trebui sa fie tanar, inteligent si fara probleme cu justitia
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a afirmat, intr-un interviu acordat RFI, ca viitorul presedinte al PSD, in cazul in care Victor Ponta ajunge la Cotroceni, va trebui sa fie un om tanar, inteligent si sa nu aiba probleme cu justitia. Sarbu a precizat ca, in acelasi scenariu, numele viitorului prim-ministru va fi anuntat dupa alegerile prezidentiale.
Viitorul presedinte al PSD "ar trebui sa semene cu domnul Ponta, sigur, nu fizic. Adica sa fie un om tanar, un om inteligent, un om ponderat, echilibrat, sa aiba rabdare sa discute cu oamenii, sa se apropie de oamenii din partid".
In plus, potrivit lui Ilie Sarbu o alta conditie este sa nu aiba probleme cu justitia.
Despre viitorul prim-ministru, Ilie Sarbu a spus ca "nominalizarea se va face dupa alegerile prezidentiale, nu se va merge in tandem, cum alta data s-a mers si n-am avut nici un beneficiu din chestia asta. Probabil ca el (n.r. Victor Ponta) are in cap un anumit nume, are o anumita persoana sau una sau doua sau poate trei din care ne va propune un nume, nu va lua decizia singur. Dar cred ca pe aceeasi linie va trebui sa mearga, sa fie un om tanar, un om energic, puternic, un om care sa fie foarte bine angrenat in aceste structuri de care am vorbit, europene si nu numai (...). Ne trebuie un om serios, care sa n-aiba probleme cu justitia, sa nu aiba probleme nici cu partenerii nostri de dialog".
Sarbu a mai spus ca viitorul premier nu va trebui sa fie neaparat membru PSD.
"Nu, asta a spus-o si domnul Ponta. Nu putem sa avem tot. De aia un gest inteligent pe care l-a facut domnul Ponta a fost atunci cand presedintia Senatului n-a dat-o unuia dintre colegii mei (...). S-a mers tocmai pe ideea aceasta, sa aratam ca nu dorim sa devenim partid-stat, ca nu dorim tot, toata puterea", a conchis liderul senatorilor PSD.