REALITATEA.NET: ION CRISTOIU, dupa FUZIUNEA PDL-PNL: "Klaus Iohannis nu reuseste. A CITIT DE PE O HARTIE!"
Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit la REALITATEA TV despre fuziunea dintre PNL si PDL, precizand ca cel mai probabil "nu va tine". "Cred ca va merge pana la prezidentiale", a spus Cristoiu. Acesta a vorbit insa si despre cei doi posibili candidati la prezidentiale, spunand ca a fost dezamagit de prestatia lui Klaus Iohannis.
"Cred ca acum un an sau poate chiar mai devreme PNL facea acelasi lucru cu PSD. Nu stiu felul in care se vor lipi cele doua electorate. Fuziunea nu va avea loc. Cred ca va merge pana la prezidentiale. Catalin Predoiu este foarte bun orator.
Catalin Predoiu, pe care nu-l stiam ca orator, a fost extraordinar si prin idei. Klaus Iohannis a citit o hartie. A fi om politic si a veni in fata unei multimi cu o hartie... Ce e mai grav, cred ca avea si aplaudaci aranjati. Nu reuseste. Imi pare rau. Deocamdata domnul Iohannis este o icoana", a spus jurnalistul Ion Cristoiu la REALITATEA TV.
Reprezentantii PDL si ai PNL au aprobat sambata, in unanimitate, intr-un congres comun, protocolul de fuziune prin contopire dintre PDL si PNL si statutul noului partid.
Protocolul de fuziune prin contopire intre PNL si PDL prevede ca partidul rezultat se va numi PNL, iar semnul partidului este o sageata in cerc cu 12 stele si denumirea PNL, ansamblu intr-n patrat cu colturile rotunjite.
Pana la urmatoarele alegeri in termen, PNL va functiona confortm dispozitiilor tranzitorii din statutul noului partid.
Candidatul la functia de presedinte al Romaniei va fi desemnat de la unul dintre cele doua partide, iar candidatul la functia de prim-ministru va dfi desemnat de catre celalalt partid.
Protocolul a fost votat cu un vot impotriva si doua abtineri.